Nieuwbouw De Gelderhorst

19-07-2018
Nieuwbouw De Gelderhorst

EDE - 19 juli 2018. De Gelderhorst, een woonzorgcentrum voor ouderen, gaat uitbreiden. Op voormalig parkeerterrein 1 van Cinemec komt een nieuw gebouw met 36 appartementen, 7 zorgappartementen, een fysiotherapeut en dagbesteding.

Geluidsscherm A27 Blaricum

31-05-2018
Geluidsscherm A27 Blaricum

BLARICUM - 31 mei 2018. In Blaricum wordt door Peek Bouw & Infra een geluidsscherm langs de A27 geplaatst. Het scherm heeft een lengte van 900 meter om het lawaai van het verkeer binnen de perken te houden.

De aanleg van de geluidsdemper is verplicht vanwege de oprukkende woningbouw in de Blaricumse nieuwbouwwijk. Op het scherm komen na plaatsing klimplanten.

IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen.

(Foto: Peek Bouw & Infra)

Nieuwbouw bedrijfshal met kantoor aan de Boylestraat te Veenendaal

20-12-2017
Nieuwbouw bedrijfshal met kantoor aan de Boylestraat te Veenendaal

EDE - 20 december 2017. De bouw van de bedrijfshal en het kantoor aan de Boylestraat te Ede (noordzijde A12) vordert gestaag. Na de realisatie van de kelder (met ca. 100 stuks klapankers), de laaddocks en de fundering is het staal van de hal gemonteerd, en van het kantoor gedeeltelijk. Op dit moment is men bezig met het monteren van de brandwand tussen hal en kantoor. Binnenkort wordt de dak- en gevelbeplating van de hal aangebracht. 

IBT Veenendaal zorgde voor alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Nieuwbouw seniorenappartementen op plan Helsdingen te Vianen

14-12-2017
Nieuwbouw seniorenappartementen op plan Helsdingen te Vianen

VIANEN - 14 december 2017. Op plan Helsdingen in Vianen worden huurappartementen, geschikt voor senioren, gerealiseerd. Woensdag 13 december 2017 is de eerste paal geslagen voor dit project. 
De oplevering van de appartementen is gepland in 2018.

IBT Veenendaal heeft de constructieberekeningen en -tekeningen verzorgd.

Nieuw woonzorgcomplex 'Linquenda Domus' te Barneveld

21-09-2017
Nieuw woonzorgcomplex 'Linquenda Domus' te Barneveld

BARNEVELD - 21 september  2017. Aan de Amersfoortsestraat in Barneveld is een nieuw woonzorgcomplex voor ouderen neergezet. 

Het gebouw, met de naam Linquenda Domus, heeft drie verdiepingen en in totaal 19 appartementen en is opgezet vanuit Huize Winterdijk in Gouda, een woonzorgcomplex voor ouderen uit de Gereformeerde Gemeente in Nederland.

Nieuwbouw Imminkhuizen Metaaltechniek te Barneveld

06-09-2017
Nieuwbouw Imminkhuizen Metaaltechniek te Barneveld

BARNEVELD - 6 september 2017. Imminkhuizen Metaaltechniek te Barneveld hoopt in 2018 hun nieuwe pand in gebruik te nemen. Het te bouwen pand, waarvoor IBT Veenendaal de constructieadviezen verzorgde, wordt 50 meter lang en 30 meter breed. Voor de kantoorruimtes en de bedrijfskantine wordt een verdieping gecreëerd. Bouwbedrijf Van de Vliert is inmiddels met de bouw begonnen.

Woningen in Emst in één dag neergezet!

13-07-2017
Woningen in Emst in één dag neergezet!

EMST - 13 juli 2017. In opdracht van MBS Hybrid Casco worden door Van Laar Bouwbedrijf aan de Oranjeweg in Emst 6 woningen per stuk in één dag, inclusief kap en binnenwanden, gemonteerd.
Prefab+ betekent: beton casco's bestaande uit wanden en vloeren, inclusief instort van alle installaties en kozijnen.

IBT Veenendaal heeft naast de hoofdconstructie het prefab reken- en tekenwerk verzorgd.

Nieuwbouw appartementen De Pionier te Veenendaal

22-06-2017
Nieuwbouw appartementen De Pionier te Veenendaal

VEENENDAAL - 22 juni 2017. Ingenious Vastgoed ontwikkelt in samenwerking met Frank van Woerden Vastgoed 23 appartementen. Het complex met 6 bouwlagen wordt gebouwd langs een doorgaande weg en ligt op loopafstand van het centrum.

IBT Veenendaal verzorgde de constructieadviezen.

Verhuizing IBT van Papendrecht naar Alblasserdam

02-06-2017
Kelvinring 42A, Alblasserdam

ALBLASSERDAM - VERHUIZING IBT - Inmiddels is het een maand geleden dat wij de sleutel kregen van ons pand aan de Kelvinring 42A in Alblasserdam en we verhuisden vanuit Papendrecht. We hebben een mooi ruim kantoor gekregen waar we onze werkzaamheden de komende tijd verder kunnen uitbreiden. Ula Assad, Niels Kortlever en Arie Koster zijn ons team komen versterken. Wees welkom om ons te bezoeken in Alblasserdam, wij zijn u graag van dienst!

Nieuwbouw bedrijfshal Kampert Las & Constructie

03-05-2017
Nieuwbouw bedrijfshal Kampert Las & Constructie

WEKEROM - 3 mei 2017. Op het nieuwe bedrijventerrein ‘Het Laar’ in Wekerom wordt de staalconstructie gemonteerd voor het nieuwe bedrijfspand van Kampert Las & Constructie.

IBT  Veenendaal verzorgde de constructieberekeningen en de detailberekeningen van de staalconstructie. 

Duikerbrugconstructie brug Brielle

20-04-2017
Brug Langesingel Brielle

BRIELLE - 20 april 2017. In opdracht van waterschap Hollandse Delta is er in Brielle een duikerbrugconstructie ontwikkeld, waarbij IBT Papendrecht de constructieve gegevens verzorgde voor aannemer GKB uit Barendrecht. Het betreft een betonnen brug met een toog die is afgewerkt met IJsselstenen. Dit geeft de brug een authentieke uitstraling die goed past in de omgeving van Brielle. Via onderstaande link is een filmpje van de uitvoering te bekijken!

Leerlingen bouwkunde bezoeken bouwplaats Hersteld Hervormde Kerk te Lunteren

16-03-2017
Leerlingen bouwkunde bezoeken bouwplaats Hersteld Hervormde Kerk te Lunteren

LUNTEREN 15 maart 2017. Woensdagmiddag 15 maart bezochten leerlingen bouwkunde van ROC12 te Ede, samen met hun docent Johan van der Made, het bouwterrein van het kerkgebouw voor de Hersteld Hervormde Gemeente te Lunteren. Onze collega Gert van Kampen was er bij om een en ander over de constructie uit te leggen.

In juli 2016 is Bouwbedrijf Nap naar het ontwerp van Born Architecten begonnen met de bouw. De kerk wordt gebouwd op de hoek van de Westzoom en de Klomperweg en krijgt 1.300 zitplaatsen. De verwachting is, dat de nieuwbouw in het najaar van 2017 klaar zal zijn.

Hoogste punt bereikt Dorpshart Renswoude

08-03-2017
Hoogste punt bereikt Dorpshart Renswoude

RENSWOUDE – 8 maart 2017. In Renswoude wordt een gezondheidscentrum, appartementen en woningen als onderdeel van het Dorpshart Renswoude gebouwd.

Begin maart is de dakvloer gestort van het appartementencomplex en daarmee het hoogste punt bereikt.

Fusie en nieuwbouw voor staalspecialist Van Ee

28-02-2017
Fusie en nieuwbouw voor staalspecialist Van Ee

BARNEVELD - 28 februari 2017. Van Ee Staalspecialisten uit Barneveld en Metaluniek Staalspecialisten uit Veenendaal worden geïntegreerd in één nieuw pand in Barneveld. Het doel is om nog voor de bouwvak van 2017 te verkassen naar het nieuw pand op bedrijventerrein Harselaar-Zuid.

IBT Veenendaal verzorgt de constructieberekeningen en -tekeningen voor het bedrijfspand met kantoor van 180 meter lang en Burgland Bouw is de aannemer van dit project.

Nieuw kerkgebouw voor Hersteld Hervormde Gemeente te Lunteren

20-02-2017
Nieuw kerkgebouw voor Hersteld Hervormde Gemeente te Lunteren

LUNTEREN - 20 februari 2017. De Hersteld Hervormde Gemeente te Lunteren krijgt een nieuw kerkgebouw. In juli 2016 is Bouwbedrijf Nap naar het ontwerp van Born Architecten begonnen met de bouw. De kerk wordt gebouwd op de hoek van de Westzoom en de Klomperweg en bevat 1.300 zitplaatsen. De verwachting is, dat de nieuwbouw rond september 2017 klaar zal zijn.

IBT Veenendaal verzorgde de uitwerking van de constructieberekeningen en -tekeningen.

Dorpshart Renswoude

17-02-2017
Dorpshart Renswoude

RENSWOUDE - 17 februari 2017. In Renswoude wordt door Bouwbedrijf Osnabrugge een gezondheidscentrum, appartementen en woningen als onderdeel van het Dorpshart Renswoude gebouwd.

Nieuwbouw Van Reenen te Barneveld

15-02-2017
Nieuwbouw Van Reenen te Barneveld

BARNEVELD - 15 februari 2017. Voor de firma Van Reenen (Transport, Warehouse en Verhuizingen) die dit jaar 100 jaar bestaat, wordt een nieuw pand gebouwd op bedrijventerrein Harselaar-Zuid in Barneveld. Het nieuwe pand is ruim het dubbele van de omvang van het bedrijf dat nu aan de Energieweg staat. De planning is dat de oplevering van het nieuwe pand nog voor de bouwvak van 2017 plaatsvindt.

Het ontwerp is van DBL Architecten, de aannemer is Burgland Bouw en IBT Veenendaal zorgt voor alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Opening Theehuys Polderzicht

09-02-2017

BARENDRECHT - 9 februari 2017. Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang bij de feestelijke opening van Theehuys Polderzicht in Barendrecht. Na maanden van hard werken is het Theehuys, naar het ontwerp van Eysbrand Rozendaal Tekenbureau, gerealiseerd en is droom van Lyan en John Leeuwenburg werkelijkheid geworden! Martine van Heel Holland Bakt maakte de opening officieel. IBT Papendrecht heeft ondersteund met het maken van de constructieberekeningen en -tekeningen.

 

Nieuwbouw geitenstal Van de Munt in De Valk

08-02-2017
Nieuwbouw geitenstal Van de Munt in De Valk

LUNTEREN - 8 februari 2017. Aan de Hoge Valksedijk 40 in Lunteren wordt een nieuwe geitenstal gebouwd van 40 meter breed en bijna 60 meter lang. Inmiddels is de dakbeplating gemonteerd.

De bouwkundige adviezen en het ontwerp zijn van Van Westreenen Adviseurs uit Barneveld. IBT Veenendaal verzorgde de constructieberekeningen.

Opening Ichthuskerk te Alblasserdam

02-02-2017
Ichthuskerk Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Zaterdag 28 januari is de feestelijke opening geweest van de verbouwde Ichthuskerk in Alblasserdam. Afgelopen zomer is Bouwbedrijf Lagendijk uit Streefkerk gestart met de uitbreiding, waarvoor Bongers Architecten het ontwerp verzorgde en IBT Papendrecht de constructieberekeningen en -tekeningen. Er is nu een ruimere hal die ook als ontmoetingsruimte kan dienen, extra zaalruimte, een nieuwe keuken en nieuwe verlichting. De kerk heeft nu 100 extra zitplaatsen.

Foto: Reformatorisch Dagblad

Nieuwbouw bedrijfspand Lagerwey Wind te Barneveld

25-01-2017
Nieuwbouw bedrijfspand Lagerwey Wind te Barneveld

BARNEVELD – 25 januari 2017. Aan de Brunesengweg op bedrijventerrein Harselaar-West wordt een nieuw pand gebouwd voor Lagerwey Wind. De productie van windturbines zal geconcentreerd gaan worden op één locatie. Medio maart verwacht de windmolenbouwer intrek te gaan nemen in het nieuwe pand.

Het ontwerp is van Bronsvoort Blaak Architecten uit Amerongen en IBT Veenendaal zorgde voor alle constructieberekeningen en –tekeningen.

Eerste paal nieuw bedrijfspand Kosinus te Stolwijk

20-12-2016
Nieuwbouw bedrijfspand Kosinus Stolwijk

STOLWIJK - 16 december 2016. De eerste paal is geslagen voor het nieuwe bedrijfspand van Kosinus Elektrotechniek in Stolwijk, dat gebouwd wordt naar het ontwerp van Eysbrand Rozendaal Tekenbureau. IBT Papendrecht verzorgde de uitwerking van de constructieberekeningen en -tekeningen.

 

Verbouwing Gymnastiekvereniging OKK te Hardinxveld-Giessendam

13-12-2016
Gymnastiekvereniging OKK

HARDINXVELD-GIESSENDAM - 13 december 2016. Vorige week is gestart door Aannemersbedrijf Van Houwelingen BV en Buyk Constructies BV met het plaatsen van de stalen constructie voor de nieuwe kleedruimtes van Gymnastiekvereniging OKK. In diezelfde week kon het geheel waterdicht gemaakt worden, zodat de lessen maandag weer konden hervat volgens rooster! Een knappe prestatie!

Architect : Architectenburo Van Hunnik Lambrechts en Overduin
Constructeur: IBT Papendrecht BV

Nieuwbouw 26 woningen aan de Stadhouderslaan te Veenendaal

01-12-2016
Nieuwbouw 26 woningen aan de Stadhouderslaan te Veenendaal

VEENENDAAL – 30 november 2016. Op de nieuwbouw van de 26 woningen aan de Stadhouderslaan in Veenendaal wordt de gelamineerde dakconstructie gemonteerd. Opdrachtgever van de nieuwbouw is Patrimonium Woonservice.

Aan dit project werken de volgende bedrijven: Veen architecten uit Ermelo (architect), Bouwbedrijf van Deelen (hoofdaannemer), Constructiebedrijf Ten Ham (staalconstructie), Heko Spanten (gelamineerde houtconstructie).

IBT Veenendaal verzorgde voor bovengenoemde partijen de constructieberekeningen.

Toekomst Pniëlkerk Veenendaal

28-11-2016
Toekomst Pniëlkerk Veenendaal

VEENENDAAL - De toekomst van de voormalige Pniëlkerk, de vroegere Hoofdstraatkerk, krijgt steeds meer vaste vorm. De afgelopen maanden heeft de gemeente met een aantal lokale partijen gewerkt aan een schetsplan voor een eventuele verbouwing. Huibers en Jarring architecten heeft samen met de adviesbureaus inax en ibt en de gemeente een verzoek gedaan aan Bouwend Nederland afdeling Veenendaal om de mogelijkheid tot samenwerking te verkennen waar het gaat om werkleerplekken.

Bouw CPO-project plan Hoge Boezem gestart!

24-11-2016

NIEUW-LEKKERLAND - 24 november 2016. Bewoners en hun kinderen konden een boodschap schrijven op de eerste paal die de bouw van het CPO-project plan Hoge Boezem in Nieuw-Lekkerland inluidde! Zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar verrijzen hier twee vrijstaande en vier rijwoningen. De woningen zijn ontworpen door Brand BBA/BBA Architecten, constructief uitgewerkt door IBT Papendrecht en worden gerealiseerd door Adriaan van Erk. Oplevering vindt plaats mei/juni 2017. Foto: Brand BBA/BBA Architecten

Nieuwbouw kerkgebouw Hersteld Hervormde Gemeente te Lunteren

17-11-2016
Nieuwbouw kerkgebouw Hersteld Hervormde Gemeente te Lunteren

LUNTEREN - 17 november 2016. In september 2016 is Bouwbedrijf Nap bv gestart met de bouw van een nieuw kerkgebouw voor de Hersteld Hervormde Gemeente te Lunteren. De kerk wordt gebouwd op de hoek van de Westzoom en de Klomperweg.

De kerk is een ontwerp van Born Architecten uit Middelharnis. De kerk moet 1300 zitplaatsen tellen, waarvan er 250 gerealiseerd worden op een galerij. Verder komen er negen zalen in het gebouw. Om de kerk worden ruim 200 parkeerplaatsen gerealiseerd.

IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen.

 

 

Nieuwe werkplaats voor Landbouwmechanisatiebedrijf W. van den Brink te Harskamp

15-11-2016
Nieuwe werkplaats voor Landbouwmechanisatiebedrijf W. van den Brink te Harskamp

HARSKAMP - 15 november 2016. Op vrijdag 11 november 2016 was het open dag bij Landbouwmechanisatiebedrijf W. van den Brink in Harskamp. Klanten en andere belangstellenden mochten de nieuwe werkplaats bekijken.
Deze nieuwe werkplaats is voorzien van een kraanbaan en een grote kelder met schaarlift voor opslag.

De hoofdaannemer is Kampert Bouw uit Wekerom en de staalconstructie werd verzorgd door Kampert Las & Constructie uit Harskamp. De architect is DBL uit Lunteren.
IBT Veenendaal verzorgde voor hen de constructieadviezen.
 

Oplevering 12 woningen plan Bevershoek te Barendrecht

10-11-2016
Nieuwbouw 12 woningen plan Bevershoek, Barendrecht

BARENDRECHT - 10 november 2016. In Barendrecht is Aannemingsbedrijf Van der Wel druk bezig met het afronden van de bouw van 12 twee onder één-kap woningen plan Bevershoek.
In opdracht van J.A. v.d. Berg Projectontwikkeling werkten we in Papendrecht de constructietekeningen en -berekeningen uit van het ontwerp dat door RoosRos Architecten is gemaakt.

Foto's: Aannemingsbedrijf Van der Wel

Uitbreiding Ichthuskerk te Ablasserdam

03-11-2016
Ichthuskerk Alblasserdam

ALBLASSERDAM - 3 november 2016. De Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt uitgebreid met een grotere hal en twee extra bijzalen. Langere tijd was er al behoefte aan meer ruimte om elkaar te ontmoeten en aan de hand van het ontwerp van onze opdrachtgever Bongers Architecten is men nu druk bezig e.e.a. te realiseren. Wij ondersteunen met onze constructieberekeningen en -tekeningen. Meer info met betrekking tot het ontwerp: www.bongersarchitects.nl

Nieuwbouw woon-zorgcentrum te Wekerom

02-11-2016
Nieuwbouw woon-zorgcentrum te Wekerom

WEKEROM – 2 november 2016. De bouwwerkzaamheden aan een nieuw woon- en zorgcentrum in Wekerom zijn in volle gang. Het gebouw is ontworpen door De Jong+Lafeber architecten en oogt als een traditionele Veluwse boerderij. Het bestaat uit 2 gebouwen, die met elkaar zijn gekoppeld door middel van een gangzone. Het hoofdgebouw is tevens voorzien van een kelder.

Het pand moet onderdak en zorg gaan bieden aan 13 bewoners uit de buurt die kampen met dementieklachten. Het hoofdgebouw is tevens voorzien van een kelder.

Nieuwbouw kantoorpand Lagerwey Wind te Barneveld

26-10-2016
Nieuwbouw kantoorpand Lagerwey Wind te Barneveld

BARNEVELD - 26 oktober 2016. Op bedrijventerrein Harselaar-West te Barneveld wordt voor Lagerwey Wind een nieuw kantoorpand gebouwd. Vorige week is Groothuis Bouwgroep uit Genemuiden begonnen met het slaan van de 720 heipalen.

Het ontwerp voor het nieuwe pand is gemaakt door Bronsvoort Blaak Architecten uit Amerongen en IBT Veenendaal verzorgde alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Foto's: Bronsvoort Blaak Architecten

Nieuw GKB-pand krijgt vijf sterren!

27-09-2016
Nieuwbouw bedrijfspand en kantoor GKB Barendrecht

BARENDRECHT - 27 september 2016. Onlangs was de opening van het nieuwe pand waarin GKB Machines en GKB Staalwerk gehuisvest zijn. Extra bijzonder om dat GKB hun 70-jarig jubileum vierde én omdat dit pand als eerste bedrijfspand in Nederland vijf sterren krijgt op de BREEAM-schaal! Het pand voldoet aan de strengste eisen op onder meer water- en energiegebruik, gezondheid voor de gebruikers, materiaalgebruik en impact op de omgeving.
We zijn trots dat we bij IBT de constructieberekeningen en tekeningen mochten uitwerken in opdracht van GKB Vastgoed.
Foto/bron: Arco van der Lee

Herinrichting steunpunten en stalling zoutloods te Baarn en Houten

15-09-2016
Herinrichting steunpunten en stalling zoutloods te Baarn en Houten

HOUTEN EN BAARN – 14 september 2016. Herinrichting steunpunten en stalling zoutloods te Baarn en Houten.

De Steunpunten in Baarn en Houten worden opnieuw ingericht. De steunpunten zijn een uitvalsbasis voor een gladheidsbestrijdingsaannemer en voorzien in de volgende functies:

• opslag van materieel en zout t.b.v. van gladheidsbestrijding;

• voorzieningen voor het schoonmaken van materieel;

• kantine voor medewerkers van de gladheidsbestrijdingsaannemer.

Van voormalig kerkgebouw tot woning

06-09-2016
Van voormalig kerkgebouw tot woning

AMERONGEN - 6 september 2016. In Amerongen is het kerkgebouw aan de Nederstraat verbouwd. ‘De Uithof’, voormalig kerkgebouw van de Hervormde Gemeente, is omgebouwd tot woning. Een tussenvloer is opgehangen aan de bestaande spanten om zo een extra verdieping te creëren.

Het ontwerp is van Bronsvoort Blaak Architecten uit Amerongen en IBT Veenendaal zorgde voor het constructieadvies.

Foto’s: Klaas Tuin

Hoogste schommel van Europa

30-08-2016
Hoogste schommel van Europa

AMSTERDAM - 30 augustus 2016. De hoogste schommel van Europa opent op de A'DAM Toren.

Op het dak van de voormalige Shell-toren opende burgemeester Van der Laan donderdag de 'Over the Edge'-attractie. Bezoekers kunnen heen en weer over de rand van de toren schommelen. Dit gebeurt op 100 meter hoogte. 

Eerder werd de opening van de schommel uitgesteld omdat het officiële certificaat van een onafhankelijke keuringsinstantie ontbrak. Inmiddels is deze ontvangen.

De eerste week is de attractie gratis, vanaf 2 september kost een rit in de schommel vijf euro.

Nieuwbouw bedrijfshal met kantoor op bedrijventerrein 'Het Laar' te Wekerom

24-08-2016
Nieuwbouw bedrijfshal met kantoor op bedrijventerrein 'Het Laar' te Wekerom

WEKEROM - 24 augustus 2016. Op het industrieterrein ‘Het Laar’ in Wekerom is de staalconstructie gemonteerd van nieuwbouw bedrijfshal met kantoor. De opdrachtgever is Duits Beheer. Het ontwerp is van AA Architecten uit Ede. Ook voor dit twee pand op ‘Het Laar’ verzorgde IBT Veenendaal de constructieberekeningen. De detailberekeningen staalverbindingen zijn ook door IBT uitgevoerd.

Uitvoerende partijen zijn: Bouwbedrijf Hardeman uit Lunteren en Kampert Las & Constructie uit Harskamp.

Theehuys Polderzicht in aanbouw

18-08-2016
Theehuys Polderzicht Barendrecht

BARENDRECHT - 18 augustus 2016. De bouw van Theehuys Polderzicht van de familie Leeuwenburg vordert gestaag! Maandag 11 juli ging de eerste paal de grond in, het wapeningsijzer ligt op zijn plek en de fundering is gestort. De verwachting is dat begin 2017 de Barendrechters en recreanten uit de Zuidpolder langs kunnen komen voor een kopje koffie, thee en wat lekkers. De familie streeft er naar zoveel mogelijk gebruik te gaan maken van biologische en streekproducten, ook van hun eigen tuinbouwbedrijf.

Nieuwbouw van een Ceremoniegebouw voor Natuurbegraven Nederland te Heeze Leende

14-07-2016
Nieuwbouw van een Ceremoniegebouw voor Natuurbegraven Nederland te Heeze Leende

HEEZE LEENDE - 14 juli 2016. In Heeze Leende wordt een nieuw Ceremoniegebouw neergezet voor Natuurbegraven Nederland. Om ruimte te maken voor het gebouw werden bomen gekapt. Een aantal boomstammen zijn daarna verwerkt in het gebouw. http://natuurbegravennederland.nl
In opdracht van Heko Spanten verzorgde IBT de benodigde detail- en controleberekeningen van de gelamineerde houtconstructie.

Nieuwbouw bedrijfspand Zuidberg Tracks te Ens

11-07-2016
Nieuwbouw bedrijfspand Zuidberg Tracks te Ens

ENS - 11 juli 2016. In Ens wordt door Groothuis Bouwgroep gewerkt aan het nieuwe pand voor Zuidberg Tracks.  IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen.

Op dit moment wordt de staalconstructie opgebouwd, waardoor de eerste contouren van het nieuwe gebouw zichtbaar worden! Het gebouw zal, overeenkomstig met de planning, eind dit jaar opgeleverd gaan worden.

Dag van de Bouw 2016

28-06-2016
Dag van de Bouw 2016

VEENENDAAL - 26 juni 2016. Wortel schieten. Eerst zaaien. En dan oogsten. In huize Fijneman is dat de afgelopen maanden weer flink uitgeprobeerd. Met de moestuintjes van een zekere grootgrutter.

Laatste paal uitbreiding Ichthuskerk Alblasserdam

28-06-2016
Uitbreiding Ichthuskerk Alblasserdam

ALBLASSERDAM – 23 juni 2016. Ds. J. Reijm heeft afgelopen donderdag, onder toeziend oog van wethouder Arjan Kraijo, de laatste heipaal de grond in geslagen voor de uitbreiding van de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam. In het totaal zijn er 22 heipalen de grond in geslagen. De Ichthuskerk, waar Reijm sinds 2011 voorganger is, heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt en wordt daarom uitgebreid. De komende weken wordt de hal van de kerk vergroot, waardoor er een ruimere entree ontstaat. In Papendrecht werkten we de benodigde berekeningen en tekeningen uit.

Nieuwbouw bedrijfspand aan de Vendelier te Veenendaal

23-06-2016
Nieuwbouw bedrijfspand aan de Vendelier te Veenendaal

VEENENDAAL - 23 juni 2016. Aan de Vendelier in Veenendaal is HBE Bouw uit Ede bezig met de realisatie van een bedrijfspand, bestaande uit drie units, met een totale vloeroppervlakte van 1592m2. De opdrachtgever is Frank van Woerden Vastgoed, het ontwerp is van Bouwburo AGB BV uit Veenendaal en IBT Veenendaal verzorgde de constructieve berekeningen en tekeningen.

Nieuwbouw appartementen plan Renes te Scherpenzeel

21-06-2016
Nieuwbouw appartementen plan Renes te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL - 22 juni 2016. Door Bouwbedrijf W. Hardeman wordt hard gebouwd aan de het 2e blok appartementen van plan Renes te Scherpenzeel.

IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen en het ontwerp is van MONK Architecten.

Nieuwbouw Tholu II te Ede

16-06-2016
Nieuwbouw Tholu II te Ede

EDE - 16 juni 2016. Na Tholu I wordt nu Tholu II gebouwd door Bouwbedrijf W. Hardeman. De bouw verloopt voorspoedig; het pand is wind- en waterdicht en men is bezig met het storten van de binnenvloer.

IBT Veenendaal heeft de constructieberekeningen en -tekeningen verzorgd.

Nieuwbouw pand Zuidberg Tracks

14-06-2016
Nieuwbouw pand Zuidberg Tracks

ENS - 14 juni 2016. Door Groothuis Bouwgroep wordt in Ens een nieuw pand voor Zuidberg Tracks gebouwd. IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen.

Inmiddels zijn er bijna 1700 palen de grond in geheid voor het pand met een oppervlakte van 9350 m2.

Nominatie Nationale Staalprijs 2016 Veth Propulsion!

09-06-2016
Nominatie Nationale Staalprijs 2016 voor Veth Propulsion

PAPENDRECHT - 9 juni 2016. Het bedrijfsgebouw van Veth Propulsion in Papendrecht is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2016! Een mooie waardering voor een prachtig project waarvoor IBT Papendrecht de tekeningen en berekeningen mocht verzorgen. Het project bestaat uit de nieuwbouw van productiehallen (ongeveer 5000 m2) en een kantoorpand (circa 3000 m2). Veth Propulsion is vanaf begin 2016 volledig operationeel vanuit deze nieuwe locatie. De uitreiking van de Nationale Staalprijs 2016 vindt plaats op 11 oktober.

Nieuwbouw kalverenstal aan de Topperweg te Kootwijkerbroek

01-06-2016
Nieuwbouw kalverenstal aan de Topperweg te Kootwijkerbroek

KOOTWIJKERBROEK - 1 juni 2016. Aan de Topperweg in Kootwijkerbroek begint de nieuwe kalverenstal vorm te krijgen. De stal wordt 23 meter breed en 44 meter lang en gaat deels over een bestaande stal heen.

De bouwkundige adviezen zijn verzorgd door Van Westreenen Adviseurs uit Barneveld en IBT Veenendaal verzorgde de constructieberekeningen. Het project wordt gebouwd door aannemersbedrijf Morren uit Otterlo. 

Dag van de Bouw 2016

11-05-2016
Dag van de Bouw 2016

VEENENDAAL 11 mei 2016. Op vrijdag 3 juni 2016 zullen leerlingen van de basisscholen de bouwinspiratiedag in het centrum van Veenendaal bezoeken. Bij de stand van architecten en constructeurs mogen ze bruggetjes bouwen zoals Leonardo da Vinci dat ooit uitdacht.

Nieuwe pand De Kuif op bedrijventerrein Het Laar te Wekerom bijna voltooid

28-04-2016
Nieuwe pand De Kuif op bedrijventerrein Het Laar te Wekerom bijna voltooid

WEKEROM - 28 april 2016. Het eerste bedrijfspand dat in de afgelopen tijd is gerealiseerd op het nieuwe bedrijventerrein Het Laar in Wekerom is bijna voltooid. Vanaf de rotonde is het nieuwe pand De Kuif een ware blikvanger voor de voorbijgangers. Inmiddels zijn ook werkzaamheden gestart voor andere bedrijfspanden die zich zullen gaan vestigen het bedrijventerrein en lijkt na jaren van stilte het bedrijventerrein nu dan toch zichtbaar 'overeind' te komen.

IBT Veenendaal heeft de constrcutieberekeningen en -tekeningen voor dit project verzorgd.

Uit: EdeStad

Nieuwbouw zorgappartementen te Alphen aan den Rijn

26-04-2016
Nieuwbouw zorgappartementen te Alphen aan den Rijn

ALPHEN A/D RIJN – 25 april 2016. De nieuwbouw van zorgappartementen in Alphen a/d Rijn heeft het hoogste punt bereikt. Het is een project van Bouw- en Ontwikkelbedrijf Van Mierlo en de Gemiva-SVG Groep. In het complex komen 45 appartementen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Het nieuwe pand is van alle gemakken voorzien; elk appartement beschikt over een eigen badkamer en keuken. Daarnaast zijn er meerdere gezamenlijke woonkamers aanwezig, verdeeld over de 5 bouwlagen. Naar verwachting zijn medio 2016 de 45 appartementen gereed.

Nieuwbouw kalverenstal aan de Meulunterseweg te Lunteren

21-04-2016
Nieuwbouw kalverenstal aan de Meulunterseweg te Lunteren

LUNTEREN - 15 april 2016. Aan de Meulunterseweg in Lunteren komt een kalverenstal met een breedte van 21 meter en een lengte van ruim 90 meter. De aannemer is Bouwbedrijf Wim Top uit Kootwijkerbroek, het ontwerp is van Rudi Herder agrarisch ontwerp en advies en IBT Veenendaal verzorgde de constructieberekeningen.

Nieuwbouw appartementen plan Renes te Scherpenzeel

20-04-2016
Nieuwbouw appartementen plan Renes te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – 20 april 2016. Een van de mooiste plekken van Nederland om te wonen. Gesitueerd in het hart van Nederland, omgeven door de rust en ruimte van de Veluwe, in een veelzijdig dorp met een hoog voorzieningsniveau voor zowel jong als oud.
Renes Scherpenzeel: comfortabel wonen in een landelijke omgeving

Bouwbedrijf W. Hardeman is begonnen aan de bouw van het 2e blok appartementen. Het is eerste blok is zo goed als gereed. Het ontwerp is van MONK Architecten en de constructieberekeningen en -tekeningen zijn verzorgd door IBT Veenendaal.

Nieuwbouw Van Camp Schoenen te Lunteren

18-04-2016
Nieuwbouw Van Camp Schoenen te Lunteren

LUNTEREN - 18 april 2016. Aannemersbedrijf Van den Brandhof bouwt aan het nieuwe pand voor Van Camp Schoenen te Lunteren.

IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen en het ontwerp is van De Jong + Lafeber Architecten.

Nieuwbouw De Kuif BV te Wekerom

14-04-2016
Nieuwbouw De Kuif BV te Wekerom

WEKEROM - 14 april 2016. De nieuwbouw van De Kuif BV op bedrijventerrein ‘Het Laar’ te Wekerom vordert gestaag.

Het ontwerp is van Mies Architectuur en IBT Veenendaal zorgde voor de constructieadviezen.

Nieuwbouw Tholu II te Ede

24-03-2016
Nieuwbouw Tholu II te Ede

EDE – 24 maart 2016. Enkele jaren na Tholu I vindt nu de bouw van Tholu II plaats. Dit project wordt gekenmerkt door een zeer korte voorbereidingstijd in samenwerking met DBL architecten en Bouwbedrijf W. Hardeman.
De staalconstructie van de eerste hal (totaal 8 hallen) wordt nu gerealiseerd.

IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen.

Nieuwbouw 5 woningen aan de Dokter van Gelderweg te Emst

04-03-2016
Nieuwbouw 5 woningen aan de Dokter van Gelderweg te Emst

VIANEN - 4 maart 2016. In de fabriek van MBS te Vianen zijn de eerste elementen voor de 5 nieuwe PREFAB+ woningen aan de Dokter van Gelderweg 2-10 te Emst gestort.
IBT Veenendaal verzorgde hiervoor alle tekeningen en berekeningen.

Vacature constructeurs en tekenaars

02-03-2016

Hoogste punt voor sportpark te Otterlo

01-03-2016
Hoogste punt voor sportpark te Otterlo

OTTERLO - 1 maart 2016. Op het nieuwe veld werd afgelopen vrijdag getoast op het bereiken van het hoogste punt in de bouw van het nieuwe sportpark van SV Otterlo, Kastanjebos. Voorzitter Bertus Hendriksen hield een toespraak voor de ruim tachtig aanwezigen, waaronder wethouder Willemien Vreugdenhil. “Van 13 tot 20 augustus is de openingsweek”.

Feestelijke start Marktmeesters te Utrecht

25-02-2016
Feestelijke start Marktmeesters te Utrecht

UTRECHT - 26 februari 2016. Op vrijdagmiddag 19 februari 2016 was het feestelijk startmoment van de bouw van een woongebouw met 10 appartementen en gemeenschappelijke ruimten. Dit CPO-project wordt gerealiseerd door Stichting MarktMeesters en komt op de voormalige veemarkt terrein in Utrecht.
De architect is JWG Architecten uit Utrecht en de aannemer is MBB uit Maarssen.
IBT Veenendaal verzorgde de constructieberekeningen en ook de constructietekeningen.
www.marktmeesters.nu

Uitbreiding Stella Fietsen te Nunspeet

22-02-2016
Uitbreiding Stella Fietsen te Nunspeet

NUNSPEET – 22 februari 2016. Stella Fietsen te Nunspeet wordt uitgebreid. Op de foto is te zien, dat de kanaalplaatvloeren gelegd worden.

IBT Veenendaal heeft de constructieberekeningen en -tekeningen verzorgd voor deze uitbreiding.

Nieuwbouw bedrijfshal GKB te Barendrecht

16-02-2016
Nieuwbouw bedrijfshal GKB te Barendrecht

BARENDRECHT – 16 februari 2016. Eind 2015 is de bouw begonnen van het nieuwe pand van GKB aan de Augustapolder te Barendrecht. In het nieuwe pand worden de activiteiten van Staalwerk & Machines ondergebracht.

Het ontwerp is van RoosRos architecten en IBT Papendrecht heeft de constructieberekeningen en -tekeningen verzorgd.

Nieuw entreegebouw De Keukenhof te Lisse

03-02-2016
Nieuw entreegebouw De Keukenhof te Lisse

LISSE - 3 februari 2016. De Keukenhof krijgt een nieuwe entree met een imposante dakconstructie van hout. Vorige week werd het hoogste punt bereikt.

De nieuwe entree is een ontwerp van Mecanoo Archietecten. Het architectenbureau uit Delft ontwierp onder meer juttersmuseum Kaap Sil op Texel, beschreven in Het Houtblad 3/2012. Het transparante entreegebouw functioneert als toegangspoort.

Nieuwbouw Van Camp Schoenen te Lunteren

27-01-2016
Nieuwbouw Van Camp Schoenen te Lunteren

LUNTEREN – 27 januari 2016. Nadat in november 2015 het oude pand gesloopt is door Aannemersbedrijf van den Brandhof, is men begonnen met de bouw van het nieuwe pand voor Van Camp Schoenen.

Het ontwerp is van De Jong + Lafeber Architecten en IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen.

Nieuwbouw entreegebouw De Keukenhof te Lisse

14-01-2016
Nieuwbouw entreegebouw De Keukenhof te Lisse

LISSE - 14 januari 2016. De nieuwbouw van het entreegebouw van de Keukenhof is in volle gang.
IBT verzorgde het detailrekenwerk van de gelamineerde houtconstructie in opdracht van Heko Spanten.

Nieuwbouw bedrijfspand op bedrijventerrein 'Het Laar' te Wekerom

12-01-2016
Nieuwbouw bedrijfspand op bedrijventerrein 'Het Laar' te Wekerom

WEKEROM – 12 januari 2016.  Eind november 2015 is men begonnen  met de bouw van een verzamel gebouw met bedrijfsruimte, showroom en kantoorruimte voor De Kuif B.V. uit Wekerom.

De eerste van meerdere bedrijven die zich willen gaan vestigen op bedrijventerrein ‘Het Laar’.

IBT Veenendaal zorgde voor de constructieve adviezen.

Nieuwbouw woning en fabriek Crown Ethiopia

17-12-2015
Nieuwbouw woning en fabriek Crown Ethiopia

ETHIOPIË - 17 DECEMBER 2015. IBT Veenendaal berekende de complete constructie voor een bedrijfsgebouw voor Crown in Debre Zeit Ethiopië. Inmiddels wordt deze constructie gerealiseerd en zijn de eerste beelden beschikbaar.

Nieuwbouw woonvoorziening Zuiderheim te Puttershoek

16-12-2015
Nieuwbouw woonvoorziening Zuiderheim te Puttershoek

PUTTERSHOEK - 16 december 2015. De nieuwbouw van woonvoorziening Zuiderheim te Puttershoek is gestart.

De nieuwbouw wordt direct naast het bestaande dagactiviteitencentum Waardheim gebouwd, waar veel bewoners van Zuiderheim werken. In het nieuwe Zuiderheim wordt straks ook onderdak geboden aan logés die nu gebruikmaken van logeerhuis De Mantelienge in Ouddorp, dat te zijner tijd zal worden opgeheven.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd door aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk en IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen.

Nieuwbouw 71 appartementen aan het Schrijverspark te Veenendaal

24-11-2015
Nieuwbouw 71 appartementen aan het Schrijverspark te Veenendaal

VEENENDAAL – 24 november 2015. In opdracht van Patrimonium Woonservice worden in het Schrijverspark 71 nieuwe appartementen gebouwd door Kelderman Bouw.

In het appartementencomplex van vijf verdiepingen hoog worden energiezuinige drie- en vierkamerappartementen gerealiseerd, welke ieder standaard met keuken en badkamer worden opgeleverd.

Het ontwerp is van Theo Verburg Architecten en IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en –tekeningen.

Nieuwbouw BouwCenter Filippo te Veenendaal

19-11-2015
Nieuwbouw BouwCenter Filippo te Veenendaal

VEENENDAAL – 19 november 2015. De nieuwbouw van BouwCenter Filippo te Veenendaal is in volle gang. De eerste fase is gereed; de realisatie van een tijdelijke inrichting in het nieuwe gedeelte, waarna de bestaande (oude) huisvesting gesloopt wordt. Het pand blijft dan ook tijdens de gehele bouwtijd in gebruik. In de tweede fase wordt de definitieve inrichting gerealiseerd bestaande uit een showroom, shop, afhaalmagazijn, kantoor en aparte bedrijfsruimte.

Het ontwerp is van Bronsvoort Blaak Architecten en Burgland Bouw is de aannemer.

Uitbreiding Hoek Bouw gerealiseerd

17-11-2015
Uitbreiding bedrijfspand Hoek Bouw

ALBLASSERDAM - 17 november 2015. De uitbreiding van het bedrijfspand van Hoek Bouw in Alblasserdam is gerealiseerd. Door deze extra bedrijfsruimte kunnen zij nog efficiënter gaan werken! Bij IBT Papendrecht werkten wij de staalconstructie voor hen uit. Meer foto's van het verloop van de bouw te zien op de facebookpagina van Hoek Bouw.

Vordering bouw Gemaal Liesveld-Graafland

27-10-2015
Gemaal Liesveld-Graafland

GROOT-AMMERS - 27 oktober 2015. De bouw van het Gemaal Liesveld-Graafland in Groot-Ammers door onze opdrachtgever Aannemings- en Installatiebedrijf Kwakernaak vordert gestaag! 

Uitbreiding Wittenbergschool te Scherpenzeel

21-10-2015
Uitbreiding Wittenbergschool te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – 19 oktober 2015. Bij de uitbreiding van de  Wittenbergschool  in Scherpenzeel zijn de klapankers aangebracht. De uitbreiding bestaat uit een kelder en een bouwlaag op de begane grond, waarvoor door IBT Veenendaal alle constructietekeningen en -berekeningen zijn verzorgd. Om de uitbreiding te realiseren met een hoge grondwaterstand zijn 14 trekankers toegepast. Alle ankers zijn door middel van een hydraulische pers gecontroleerd.

Nieuwbouw sportaccommodatie SV Otterlo

19-10-2015
Nieuwbouw sportaccommodatie SV Otterlo

OTTERLO - 19 oktober 2015. De bouw van het nieuwe sportpark van SV Otterlo is 10 oktober 2015 officieel gestart. Kampert Bouw is verantwoordelijk voor de bouw en vanuit Veenendaal zorgde IBT voor de constructieberekeningen en -tekeningen.

De eerste grasvelden zijn ingezaaid op het terrein aan de Hoenderloseweg. De lichtmasten staan al overeind en het is al goed te zien waar het hoofdveld van kunstgras moet komen. Een tent met vrijwilligers vormt voorlopig de eerste 'kantine' van het complex.

Nieuwbouw zorgappartementen aan de Castorstraat te Alphen aan den Rijn

14-10-2015
Nieuwbouw zorgappartementen aan de Castorstraat te Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - 14 oktober 2015. Aan de Castorstraat in Alphen aan den Rijn bouwt Van Mierlo Bouw en Ontwikkeling een zorg-appartementencomplex. Naar verwachting zijn medio 2016 de appartementen gereed.

Het nieuwe complex bestaat uit 45 appartementen voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking of niet-aangeboren letsel. Het voormalige gebouw is eind 2014 gesloopt. Inmiddels is de bouw in volle gang.

IBT Veenendaal werkte voor dit plan de constructieberekeningen en -tekeningen uit.

 

Nieuwbouw 12 woningen 'Bevershoek' Barendrecht

13-10-2015
Bevershoek te Barendrecht

BARENDRECHT - 13 oktober 2015. De eerste technische paal is geslagen voor het project 'Bevershoek' van J.A. van de Berg Projectontwikkeling in Barendrecht, waar 12 twee onder één-kap woningen worden gerealiseerd naar het ontwerp van RoosRos Architecten. De 'Bevershoek' is een mooie herontwikkeling van een gebied van nu perfect past binnen de nieuwbouw van Portland en Carnisselande. Het kleinschalige plan ligt aan de rand van Rotterdam, maar ook de Hoeksche Waard is binnen een kwartier bereikbaar.

Nieuwbouw appartementen locatie Renes te Scherpenzeel

12-10-2015
Nieuwbouw appartementen locatie Renes te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL - 12 oktober 2015. Renes, de nieuwe uitbreidingswijk van Scherpenzeel ligt aan de noordzijde van het dorp. De nieuwe woonwijk en het appartementengebouw is vernoemd naar de oude, karakteristieke boerderij ‘Renes’ die nu plaats heeft gemaakt voor dit bouwproject.

Het nieuwe woongebied bevat 58 woningen en 46 appartementen met de daarbij behorende voorzieningen en een uitstekende infrastructuur. De woningen zijn inmiddels gerealiseerd en de mensen wonen er naar volle tevredenheid.

IBT Veenendaal zorgde voor de constructieve berekeningen en tekeningen.

Nieuwbouw woning Amaliaplantsoen te Barendrecht

08-10-2015
Amaliaplantsoen Barendrecht

BARENDRECHT - 8 oktober 2015. De dakpannen liggen inmiddels op de prachtige 2 onder 1 kap-woning aan het Amaliaplantsoen in Barendrecht, die door onze opdrachtgever Hoek Bouw wordt gebouwd. Vanuit Papendrecht verzorgden we de tekeningen en berekeningen voor dit project.

Nieuwbouw appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat te Barneveld

07-10-2015
Nieuwbouw appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat te Barneveld

BARNEVELD – 7 oktober 2015. De bouw van het appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat te Barneveld, waarvoor IBT Veenendaal de constructie berekende en tekende, is in volle gang.

Uitbreiding Hoek Bouw te Alblasserdam

06-10-2015
Uitbreiding Hoek Bouw Alblasserdam

ALBLASSERDAM - 5 oktober 2015. Gisterochtend vroeg is heibdrijf Boer begonnen met het slaan van de eerste palen voor de uitbreiding van Hoek Bouw in Alblasserdam. In Papendrecht werkten we in opdracht van Hanse Staalbouw en Hoek Bouw de constructie uit. Verwacht wordt dat binnen 6 weken de uitbreiding gerealiseerd zal zijn.

Plan Heijhorst te Scherpenzeel

05-10-2015
Plan Heijhorst te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – 5 oktober 2015. Het plan in Scherpenzeel, waarvoor IBT Veenendaal de constructie berekende en tekende, krijgt al mooi vorm.

Deze nieuwe wijk in Scherpenzeel wordt gebouwd aan de zuidzijde van het dorp en is geïnspireerd op het oude Scherpenzeel. De naam verwijst naar burgemeester Heij, die veel heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het project.

Open dagen familie Wijers te Voorst

09-09-2015
Open dagen familie Wijers te Voorst

VOORST - 9 september 2015. De familie Wijers verplaatste, in het kader van het project Dijkverlegging Voorsterklei, hun familiebedrijf naar een speciaal daarvoor aangelegde terp in de IJssel-uiterwaarden. Inmiddels zijn de terp, de bedrijfsgebouwen en de nieuwe woningen volledig opgeleverd. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2015 vinden van 10.00 uur tot 16.00 uur open dagen plaats in combinatie met de Dag van De Dijk die door het Waterschap Vallei en Veluwe georganiseerd wordt.

Uitbreiding Joop van Zanten Staalservice te Veenendaal

03-09-2015
Uitbreiding Joop van Zanten Staalservice te Veenendaal

VEENENDAAL – 3 september 2015. Joop Van Zanten Staalservice breidt uit! De aannemer is bouwbedrijf Van de Vliert en IBT Veenendaal zorgt voor de constructieadviezen.

De foto laat de opbouw van de staalconstructie zien.

Koningin Maxima opent Papageno Huis

27-08-2015
Koningin Maxima opent Papageno Huis te Laren

LAREN - 26 augustus 2015. Een bijzondere middag in Laren, waar koningin Maxima het Papageno Huis opende voor jongeren met autisme. IBT Papendrecht heeft hier in opdracht van Slokker Bouw voor berekend en getekend om zodoende de realisatie van de renovatie en aanpassing van de voormalige villa Dennenoord te realiseren. (Meer foto's te zien op onze Facebook-pagina.)

Nieuwbouw woning aan het Onderlangs te Otterlo

27-08-2015
Nieuwbouw woning aan het Onderlangs te Otterlo

OTTERLO – 27 augustus 2015. In Otterlo aan het Onderlangs wordt door Kampert Bouw een nieuwe woning gebouwd. Het ontwerp is van Bronsvoort Blaak Architecten en IBT Veenendaal BV verzorgde de constructieberekeningen en -tekeningen.

Nieuwbouw appartementen plan Renes te Scherpenzeel

20-07-2015
Nieuwbouw appartementen plan Renes te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – 20 juli 2015. Op de bouwplaats van het appartementencomplex aan de Renes waren wethouder Tonnis van Dijk, toekomstige bewoners en belangstellenden bijeen om te kijken naar de starthandeling die daar, in het kader van de bouw van zestien appartementen, plaatsvond.

Vorderingen nieuwbouw kantoor Veth Propulsion

14-07-2015
Kantoor Veth Propulsion

PAPENDRECHT - 14 juli 2015. Mooie foto's van collega Erik de Vries op de Facebook-pagina van IBT Papendrecht, waarop te zien is hoe snel de vorderingen gaan bij de bouw van het kantoorgedeelte van Veth Propulsion in Papendrecht.

Nieuwbouw appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat in Barneveld

08-07-2015
Nieuwbouw appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat in Barneveld

BARNEVELD – 8 juli 2015. De bouw van appartementen aan de Van Dompselaerstraat te Barneveld gaat gestaag door.

Restaurant @Eat te Duiven

06-07-2015
Restaurant @Eat te Duiven

DUIVEN - 6 juli 2015. Duiven is een megarestaurant rijker. In mei is de eetgelegenheid @Eat op industrieterrein De Nieuwgraaf geopend. In het restaurant is plaats voor 900 zitplaatsen.

Het restaurant is op de 1e verdieping. Er is een wereldkeuken met live cooking, variërend van woks tot bakplaten en grills. Ook Europese maaltijden zoals pizza's kunnen er worden genuttigd. Kinderen kunnen zich uitleven in een speelparadijs. Daar staan onder meer spelcomputers.

IBT Veenendaal heeft de constructie voor dit restaurant berekend en getekend.

Nieuwbouw 4 woningen Blauwe Zoom te Hardinxveld-Giessendam

02-07-2015
Nieuwbouw 4 woningen Blauwe Zoom te Hardinxveld-Giessendam

HARDINXVELD-GIESSENDAM - 2 juli 2015. Eind juni 2015 zijn de heiwerkzaamheden afgerond voor de 4 woningen Blauwe Zoom te Hardinxveld-Giessendam.

Inmiddels is er een begin gemaakt met de fundering. 

IBT Papendrecht maakte de constructieberekeningen en tekeningen van deze woningen in opdracht van Muller Ontwerp en Advies te Hardinxveld-Giessendam.

Foto gemaakt door R. de Boer.

BouwCenter Filippo te Veenendaal

02-07-2015
BouwCenter Filippo te Veenendaal

VEENENDAAL – 2 juli 2015. BouwCenter Filippo wordt vernieuwd! Het sloopwerk van het bedrijfspand te Veenendaal is van start gegaan.

Nieuwbouw bedrijfshal Waayenberg Coatings te Barneveld

01-07-2015
Nieuwbouw bedrijfshal Waayenberg Coatings te Barneveld

BARNVELD - 1 juli 2015. IBT Veenendaal berekende en tekende de constructie voor het nieuwe pand van Waayenberg Coatings te Barneveld.

De luchtfoto laat van bovenaf de vorderingen op de bouw zien!

Nieuwbouw appartementen plan Renes te Scherpenzeel

30-06-2015
Nieuwbouw appartementen plan Renes te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL 30 juni 2015. Scherpenzeel breidt uit op locatie Renes. IBT Veenendaal werkte dit plan constructief uit.
MONK architecten heeft binnen een nieuw stedenbouwkundig plan woningen en appartementen ontworpen. Met Renes wordt een nieuwe buurt toegevoegd aan Scherpenzeel die bij het dorp past, maar wel met het karakter en de uitstraling van nu. 

De bij het plan horende woningen zijn medio 2013 opgeleverd.

Appartementencomplex aan de Gowthorpestraat te Barneveld

26-06-2015
Appartementencomplex aan de Gowthorpestraat te Barneveld

BARNEVELD – 26 juni 2015. Op de plek waar van oorsprong een klompenmakerij was gevestigd, realiseert Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf b.v. een kleinschalig appartementencomplex met een unieke, centrale ligging. Het front van de appartementen is gesitueerd aan de Pastoor Gowthorpestraat / hoek Haanschoterstraat, met een fraai uitzicht over het Gowthorpeplein. 

De appartementen zijn ruim opgezet en met grote woonoppervlakte middenin het centrum van Barneveld, met alle voorzieningen op loopafstand. Het appartement heeft een eigen berging en parkeerplaats. 

De 'V' van Veth!

25-06-2015
Veth Propulsion Papendrecht

PAPENDRECHT - 25 juni 2015. De nieuwbouw van de bedrijfshallen voor Veth Propulsion was al een eind op weg, maar nu krijgt ook het kantoor steeds meer vorm. Een markant detail in het ontwerp zijn de stalen gele V's van Veth, die tevens ondersteuning bieden aan de overstekken van het kantoor.

Appartementen en een woning aan de Prinsenlaan te Scherpenzeel

24-06-2015
Appartementen en een woning aan de Prinsenlaan te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL 24 juni 2015. In maart 2015 is de bouw begonnen van een appartementengebouw en een woning aan de Prinsenlaan in Scherpenzeel.

IBT Veenendaal maakte de constructieberekeningen en tekeningen.

Feestelijke eerste paal project Wellantplas te Gorinchem

23-06-2015
Project Wellantplas, Lingewijk Noord, Gorinchem

GORINCHEM - 23 juni 2015. Onlangs is op het project Wellantplas, Lingewijk Noord in Gorinchem door de wethouder de feestelijke eerste paal geslagen. Het project betreft 22 2^1 kap-woningen en 1 vrijstaande woning, die gebouwd zullen gaan worden door Bouwonderneming Stout. In opdracht van K&A Projects werkten we in Papendrecht de benodigde constructieve gegevens uit.

Plan Heijhorst te Scherpenzeel

23-06-2015
Plan Heijhorst te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL - 23 juni 2015. Voor plan Heijhorst in Scherpenzeel berekende en tekenende IBT Veenendaal de constructie.

Heijhorst wordt een nieuwbouwwijk geïnspireerd op het oude Scherpenzeel.

Deze nieuwe wijk wordt gebouwd aan de zuidzijde van Scherpenzeel. Een nieuwbouwplan dat qua opzet en architectuur is geïnspireerd op de historische, dorpse kwaliteit van Scherpenzeel.

Rondleiding op Landgoed van Schothorst te Lunteren

22-06-2015
Rondleiding op Landgoed van Schothorst te Lunteren

LUNTEREN - 19 JUNI 2015. Het nieuwe bestuur van de Vereniging Edese Monumenten heeft zijn eerste bijeenkomst gehouden. Voor de leden en andere monumenten-eigenaren uit de gemeente Ede heeft de vereniging een exclusieve rondleiding op het rijksmonument Landgoed van Schothorst in Lunteren georganiseerd. De vereniging is zeer tevreden over de grote belangstelling. "Dit geeft ons veel energie voor de volgende evenementen die we voor onze leden willen organiseren", aldus de voorzitter Eric Mackay.

Maranathakerk in Zwijndrecht feestelijk heropend!

16-06-2015
Maranathakerk, Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - 16 juni 2015. Na een grondige verbouwing van negen maanden is de Maranathakerk aan de Prinses Beatrixstraat 1 in Zwijndrecht vrijdag feestelijk heropend! Het gebouw is grotendeels afgebroken en opnieuw opgebouwd, waarbij de kerkzaal opnieuw is ingericht en de entree is verplaatst. Dit alles naar het ontwerp van Architektenburo Bikker, waarbij IBT Papendrecht het constructieve gedeelte uitwerkte.

Dag van de Bouw 2015

16-06-2015
Dag van de Bouw 2015

VEENENDAAL – 16 juni 2015. Leerlingen van basisscholen bezochten vrijdag 12 juni 2015 de bouwinspiratiedag in het centrum van Veenendaal. Bij de stand van IBT Veenendaal, Van Leeuwen Architecten en Theo Verburg Architecten mochten ze bruggetjes bouwen zoals Leonardo da Vinci dat ooit uitdacht.

Rond 1480 bedacht Leonardo een lichtgewicht brug voor het leger. De brug moest makkelijk te vervoeren zijn en snel opgebouwd kunnen worden. En ook nog stabiel en sterk zijn.

Nieuwbouw woonlocatie 'Castorstraat' te Alphen aan den Rijn

10-06-2015
Nieuwbouw woonlocatie 'Castorstraat' te Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN – 10 juni 2015. Wethouder Tseard Hoekstra boorde woensdag 3 juni samen met toekomstige bewoners de eerste paal van het appartementencomplex Castorstraat de grond in. Een project van Bouw- en Ontwikkelbedrijf Van Mierlo en de Gemiva-SVG Groep. In het complex komen 45 appartementen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Het nieuwe pand is van alle gemakken voorzien; elk appartement beschikt over een eigen badkamer en keuken. Daarnaast zijn er meerdere gezamenlijke woonkamers aanwezig, verdeeld over de 5 bouwlagen.

Staton stort betonpoeren bij Veth Propulsion

09-06-2015
Betonpoeren Veth Propulsion

PAPENDRECHT - 8 juni 2015. Staton stort op dit moment de betonpoeren bij Veth Propulsion in Papendrecht.

Start nieuwbouw Gemaal Liesveld-Graafland, Groot-Ammers

04-06-2015
Gemaal Liesveld-Graafland, Groot-Ammers

GROOT-AMMERS - 4 juni 2015. Opdrachtgever Aannemings- en Installatiebedrijf Kwakernaak is gestart met de werkzaamheden voor de nieuwbouw van het Gemaal Liesveld-Graafland in Groot-Ammers.

In Papendrecht werkten we de benodigde berekeningen en tekeningen uit.

 

 

Dag van de Bouw 2015

03-06-2015
Dag van de Bouw 2015

VEENENDAAL - 3 juni 2015. Dag van de Bouw

Op 12 en 13 juni is de landelijke Dag van de Bouw.

Op het voormalige terrein van de Rabobank in Veenendaal presenteren bedrijven hun projecten. Ook vindt daar op 12 juni de bouwinspiratie dag voor de basisscholen plaats. Op 13 juni is de mini-bouwplaats voor jong en oud opengesteld, om te laten zien wat techniek betekent en hoe bijzonder het vak is.

IBT Veenendaal zal o.a. de projecten Brouwerspoort en Van der Valk Hotel laten zien.

Nieuwbouw appartementen locatie Renes te Scherpenzeel

02-06-2015
Nieuwbouw appartementen locatie Renes te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – 2 juni. Op de hoek Marktstraat/Renes te Scherpenzeel wordt geheid. Een stevige fundering is noodzakelijk voor de bouw van appartementen in plan Renes.

 

Op de achtergrond is het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te zien. Dit kerkgebouw is 2 jaar geleden in gebruik genomen en net als plan Renes constructief uitgewerkt door IBT Veenendaal.

Hans de Haan beëdigd als registerontwerper

01-06-2015
Hans de Haan beëdigd als registerontwerper

VEENENDAAL – 1 juni 2015. Onze collega Hans de Haan is op 1 juni 2015 beëdigd als registerontwerper.

De registerontwerper beschikt over ruime kennis en ervaring als ontwerper. Bij (complexe) bouwwerken maakt de registerontwerper binnen het ontwerpteam in brede zin de technische keuzes en afwegingen. Tevens draagt de registerontwerper de verantwoording om te komen tot een goed afgewogen technisch ontwerp.

Nieuwbouw appartementen aan de Van Dompselaerstraat te Barneveld

28-05-2015
Nieuwbouw appartementen aan de Van Dompselaerstraat te Barneveld

BARNEVELD - 28 mei 2015. Er wordt druk gebouwd aan het nieuwe appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat in Barneveld.

De 2e verdiepingsvloer is inmiddels gestort.

Realisatie strandpaviljoen 'San Blas' Bloemendaal

28-05-2015
Strandpaviljoen San Blas, Bloemendaal aan Zee

BLOEMENDAAL - 28 mei 2015. Nadat na vijftien jaar beachclub Lido verouderd was, is in opdracht van eigenaar de heer F. van Rossum een prachtig nieuw en sfeervol strandpaviljoen gerealiseerd bij Bloemendaal aan Zee aan de Zeeweg 82: 'San Blas'.

San Blas is een all-year-round strandpaviljoen waar je zowel in de zomer als winter een heerlijk outdoor gevoel kunt ervaren in een warme uitnodigende sfeer, geïnspireerd op het plaatsje San Blas (Panama).

Nieuwbouw appartementen aan de Prinsenlaan te Scherpenzeel

27-05-2015
Nieuwbouw appartementen aan de Prinsenlaan te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL - 27 mei 2015. Na de sloop van het ‘oude’ kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Scherpenzeel is Bouwbedrijf Legemaat & Van Elst in maart gestart met de nieuwbouw van 31 appartementen aan de Prinsenlaan. De bouw is in volle gang.

IBT Veenendaal berekende en tekende de constructie van dit plan.

Staalconstructie Veth bijna gereed voor beplating

21-05-2015
Veth Propulsion Papendrecht

PAPENDRECHT - 21 mei 2015. De staalconstructie van de hallen, die nieuw gebouwd worden in opdracht van Veth Propulsion, is zo goed als gereed voor beplating.

Realisatie werkplaats Den Breejen Shipyard

21-05-2015
Den Breejen Shipyard

BOVEN-HARDINXVELD - 21 mei 2015. Na eerder in Papendrecht het kantoor constructief uitgewerkt te hebben voor Den Breejen Shipyard, is inmiddels ook de verbouw/nieuwbouw van de werkplaats aan de Havenstraat 7 gerealiseerd.

Woningbouwplan Renes te Scherpenzeel

18-05-2015
Woningbouwplan Renes te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – 18 mei 2015. Renes Scherpenzeel:  één van de mooiste plekken van Nederland om te wonen.  In het hart van Nederland, omgeven door de rust en ruimte van de Veluwe, in een veelzijdig dorp met een hoog voorzieningsniveau voor jong en oud.

In het plan zijn woningen en appartementen ontworpen door Gent & Monk Architecten. De woningen zijn in 2013 al opgeleverd. Onlangs is men begonnen met het heiwerk van de appartementen.

IBT Veenendaal heeft voor deze woningen en appartementen de constructie berekend en getekend.

Woon-zorgcentrum Wicherumloo te Wekerom

30-04-2015
Woon-zorgcentrum Wicherumloo te Wekerom

BARNEVELD – 30 april 2015. Bij het nieuwe Protestants Christelijke Woon-zorgcentrum Wicherumloo te Wekerom is op 24 april 2015 de eerste steen gelegd door mevrouw Van Driesten - Van de Heuvel. Belangstellenden mochten daarna de ruwbouw bezichtigen.

In Wicherumloo zal senioren uit Wekerom en omgeving 24 uur per dag deskundige zorg worden geboden. Er komen twee groepswoningen en voor senioren die in meer of mindere mate zelfstandig kunnen wonen, komen in Wicherumloo 22 appartementen.

 

Staalconstructie Veth Propulsion Papendrecht

23-04-2015

PAPENDRECHT - 25 april 2015. Nadat we eerder al berichtten over het indrukwekkende aantal van 570 palen van ruim 40 meter lang, die in maart werden geheid op het terrein van Veth Propulsion, is nu begonnen met de staalconstructie. De nieuwbouw van het kantoor en de bedrijfshallen aan het Nanengat staat onder toezicht van Staton Bouw en wordt uitgevoerd naar het ontwerp van Stijl Architectuur. IBT Papendrecht verzorgde de tekeningen en berekeningen. 

Nieuwbouw villa aan de Ruiterlaan 2 te Zwolle

21-04-2015
Nieuwbouw villa Ruiterlaan 2, Zwolle

ZWOLLE - 21 april 2015. De nieuwbouw van de villa van de familie Van Dijk aan de Ruiterlaan in Zwolle krijgt aardig gestalte. Deze villa is ontworpen door Bongers Architecten, in samenwerking met Eric Kant Contemporary Design. De uitvoering vindt plaats door Bouwbedrijf Bovenhuis en IBT Papendrecht werkte de constructie uit.

Nieuwbouw appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat in Barneveld

15-04-2015
Nieuwbouw appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat in Barneveld

BARNEVELD -15 april 2015. De bouw van het appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat in Barneveld is in volle gang. 79 woningen worden er gebouwd, een parkeerkelder en parkeergelegenheid boven de grond.

 

IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen en -tekeningen.

Uitbreiding Baptistengemeente Veenendaal a/d Schutterij 2

09-04-2015
Uitbreiding Baptistengemeente Veenendaal a/d Schutterij 2

VEENENDAAL - 9 april 2015. Dit jaar zal de Baptisten Gemeente Veenendaal verhuizen naar de Schutterij.

De bouw is in volle gang.

 

IBT Veenendaal berekende en tekende de constructie voor dit pand.

Eengezinswoningen op 'De Heijhorst' te Scherpenzeel

08-04-2015
Eengezinswoningen op 'De Heijhorst' te Scherpenzeel

SCHERPENZEEL 8 april 2015. In Scherpenzeel is begonnen met de bouw van eengezinswoningen op het terrein Heijhorst.

Op het terrein waar dit nieuwbouwproject wordt gerealiseerd, stond het multifunctioneel centrum De Heijhorst. Het gebouw herbergde onder andere een bibliotheek en een sporthal.

Destijds is voor de naam ‘De Heijhorst’ gekozen als hommage aan burgemeester Heij, die zo veel bijgedragen heeft aan de totstandkoming van het project. Onder deze naam is de locatie bij de inwoners van Scherpenzeel erg bekend geworden.

41 Foodvalley woningen op kazerneterrein te Ede

02-04-2015
41 Foodvalley woningen op kazerneterrein te Ede

EDE - 2 april 2015. De eerste bewoners van het Kazerneterrein in Ede hebben de sleutel van hun woning ontvangen. Woonstede levert de komende weken in totaal 41 woningen op.

Woonstede helpt zo veel mogelijk starters, senioren en gezinnen om een plek te vinden waar ze kunnen wonen. Door verstandig te investeren en goedkoop te bouwen zorgt Woonstede voor een reële huurprijs. Bijzonder bij de woningen van het Kazerneterrein is dat ze binnen de regio zijn bedacht en gebouwd. Mede daardoor konden de woningen in zes maanden tijd worden gerealiseerd.

Eerste vrijstaande woning Amaliaplantsoen te Barendrecht opgeleverd!

31-03-2015

BARENDRECHT - 31 maart 2015. Bij IBT Papendrecht zijn er in opdracht van Buitenhuis Villabouw een groot aantal woningen berekend en getekend voor toekomstige bewoners van het Amaliaplantsoen in Barendrecht. De woningen zijn ontworpen door Bongers Architecten uit Oud-Alblas. De eerste is nu opgeleverd.

Nieuwbouw wereldrestaurant @Eat te Duiven

26-03-2015
Nieuwbouw wereldrestaurant @Eat te Duiven

DUIVEN – 26 maart 2015. In Duiven wordt het nieuwe wereld restaurant @Eat gebouwd. Alleen al het eetgedeelte bestaat uit 1600m2 op de eerste verdieping!

Het restaurant wordt opgebouwd uit een stalen skelet met betonnen vloeren. Alle binnenwanden bestaan uit HSB elementen die op de bouw in elkaar gezet worden en direct op de juiste plek worden gezet.

IBT Veenendaal berekende en tekende de constructie.

 

Sionskerk Hersteld Hervormde Gemeente Ridderkerk

24-03-2015

RIDDERKERK - 24 MAART 2015. Als je vanaf de Industrieweg in Ridderkerk komt aanrijden, kun je de Sionskerk door de gebruikte rode bakstenen niet over het hoofd zien. De nieuwe kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente is zaterdag 21 maart officieel in gebruik genomen. Het aantal zitplaatsen bedraagt 700 (600 beneden en 100 op de galerij), met de mogelijkheid om 100 extra zitplaatsen te creëren in de aan de kerkzaal grenzende zaalruimte. Het kerkgebouw bevat verder een consistorieruimte en vijf zalen.

Nieuwbouw appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat te Barneveld

18-03-2015
Nieuwbouw appartementengebouw aan de Van Dompselaerstraat te Barneveld

BARNEVELD - 18 maart 2015. In Barneveld is men druk bezig met de bouw van 79 appartementen in het gebouw Dompselaerstate aan de Van Dompselaerstraat.

Onder het appartementengebouw wordt een parkeerkelder met 90 plaatsen gerealiseerd en ook boven de grond komt parkeerruimte.

 

IBT Veenendaal berekende en tekende de constructie voor dit gebouw.

Nieuwbouw kantoor en bedrijfshal Veth Propulsion

10-03-2015

PAPENDRECHT - Na maanden van voorbereiding bij IBT Papendrecht is het heiwerk voor de nieuwbouw van het kantoor en de bedrijfshal voor Veth Propulsion aan het Nanengat in Papendrecht in volle gang. Twee heistellingen verwerken de 570 palen van soms ruim 40 meter lang.

Nieuwbouw 76 woningen Oranjebuurt te Hardinxveld-Giessendam

05-03-2015
Nieuwbouw 76 woningen Oranjebuurt te Hardinxveld-Giessendam

HARDINXVELD-GIESSENDAM - 5 maart 2015. Op 24 februari jl. is de officiële paal geslagen voor de nieuwbouw van 76 woningen in de Oranjebuurt. In opdracht van Omnivera heeft IBT Veenendaal de constructie uitgewerkt.
Momenteel is aannemersbedrijf J. van Daalen uit Gorinchem druk bezig met de wapening en het eerste blok is inmiddels gereed voor het storten van het beton.

Food Valley-woningen te Ede

18-02-2015
Food Valley-woningen te Ede

EDE – 18 februari 2015. De sociale huurwoningen die in opdracht van corporatie Woonstede worden gebouwd op de voormalige Mauritskazerne in Ede dragen de naam 'Food Valley-woningen'. Het concept met deze opvallende naam is bedacht door een groep bedrijven uit de regionale bouwsector, waaronder Bouwbedrijf Kreeft uit Ede.

De 41 'Food Valley-huizen' van Woonstede zijn in 6 maanden klaar voor bewoning, de helft van de tijd die normaal nodig is voor nieuwbouw.

IBT Veenendaal maakte alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Landgoed van Schothorst te Lunteren

11-02-2015
Landgoed van Schothorst te Lunteren

LUNTEREN - 9 februari 2015. Het rijksmonumentale complex Landgoed van Schothorst, ooit een herstellingsoord voor Onderwijzers, wordt ontwikkeld naar een fantastische woonomgeving in een luxe monumentale setting. Het pand, dat in de bossen van Lunteren ligt, zal geheel in oude glorie worden hersteld.

Woonzorgaccommodatie Wicherumloo te Wekerom

09-02-2015
Woonzorgaccommodatie Wicherumloo te Wekerom
WEKEROM – 11 februari 2015. Middenin de kern van Wekerom komt Wicherumloo. In dit woon- zorg- en dienstencentrum wordt senioren uit Wekerom en omgeving 24 uur per dag deskundige zorg geboden.
 
In Wicherumloo komen twee groepswoningen. Er is een grote gezamenlijke woonkamer met een open keuken. Beide groepswoningen zijn op de begane grond en hebben een besloten tuin.
 

Hofstede de Paradijshoeve

26-11-2014
Hofstede de Paradijshoeve

RIDDERKERK - 26 november 2014. Hofstede de Paradijshoeve is een oude boerderij die zijn oorsprong kent in de 17e eeuw.

Sinds het begin van de 19e eeuw is de Hofstede in gebruik als vlassserij. Sindsdien hebben hier drie generaties verschillende gewassen geteeld, zoals suikerbieten, tarwe, spruiten en aardappels. Daarnaast zijn altijd paarden en ander vee op de Hofstede aanwezig geweest. Vanaf 2003 is er gestart met een paarden- pensionstal.

Als gevolg van de Deltanatuurplannen, ontwikkeld voor de Crezéepolder, moest bijna alle landbouwgrond worden opgegeven.

Nieuwbouw 41 Foodvalleywoningen op kazerneterrein te Ede

12-11-2014
Nieuwbouw 41 Foodvalleywoningen op kazerneterrein te Ede

EDE – 12 november 2014. Eind oktober was de officiële start van de bouw van de woningen op het kazerneterrein in Ede.

IBT Veenendaal maakte de constructietekeningen en -berekeningen.

Lees hier meer over in het artikel in EdeStad: http://www.edestad.nl/lokaal/bouw_eerste_woningen_op_kazerneterreinen_een_feit_3299535.html#.

Strandpaviljoen The Coast te Monster

30-10-2014

MONSTER - 30 oktober 2014. De Zuid-Hollandse kust heeft er in de badplaats Monster een prachtig strandpaviljoen bijgekregen: 'The Coast'.
Het ontwerp van dit paviljoen komt voort uit nauwe samenwerking van K&A Houtbouw uit Groot-Ammers en Bint Architecten uit Scheveningen.
IBT Papendrecht verzorgde de constructieberekeningen- en tekeningen.

Berg en Bosschool te Bilthoven

15-10-2014
Berg en Bosschool te Bilthoven

BILTHOVEN 15 oktober 2014. De Berg en Bosschool in Bilthoven, school voor voortgezet speciaal onderwijs, is verbouwd en uitgebreid.

Het constructie reken- en tekenwerk werd verzorgd door IBT Veenendaal.

Zorgwoningen 't Achterdorp te Barneveld

14-10-2014
Zorgwoningen 't Achterdorp te Barneveld

BARNEVELD - 14 oktober 2014. In Barneveld worden 18 zorgwoningen gebouwd aan de Koterweg. Deze woningen horen bij het naastgelegen zorgtehuis 't Achterdorp.

Het bouwplan is ontworpden door Van Beijnum Architecten te Amerongen.

IBT Veenendaal maakte alle constructietekeningen en - berekeningen.

Dompselaerstate aan de Van Dompselaerstate te Barneveld

13-10-2014
Dompselaerstate aan de Van Dompselaerstate te Barneveld

BARNEVELD - 13 oktober 2014. In Barneveld is de bouw gestart van appartementengebouw Dompselaerstate aan de Van Dompselaerstraat. In het gebouw worden 79 woningen gerealiseerd. Onder de Dompselaerstate komt een parkeerkelder met in totaal 90 parkeerplaatsen en ook boven de grond komt parkeerruimte.

IBT Veenendaal berekende en tekende de constructie.

Landgoed 'De Hoge Hof' te Renswoude

10-10-2014
Landgoed 'De Hoge Hof' te Renswoude

RENSWOUDE - 10 oktober 2014. Op landgoed 'De Hoge Hof' te Renswoude is dit klassieke herenhuis met bijgebouwen ontworpen door Van Leeuwen Architecten. 

IBT Veenendaal zorgde voor de constructieberekeningen.

 

Bekisting 2 bruggen over de Dieze

08-10-2014
Bekisting 2 bruggen over de Dieze
DEN BOSCH - 8 oktober 2014. IBT Veenendaal heeft voor de bouw van twee bruggen over de Dieze bij Den Bosch constructieberekeningen gemaakt voor de bekisting van de brugdekken en de zogenoemde tafels (ondersteuningsconstructie).
 
Als gewichtsbesparing zijn in het ontwerp van de brugdekken grote banen EPS opgenomen. Deze EPS blokken zorgen tijdens het storten voor grote opwaartse krachten. Hiervoor zijn door IBT stalen voorzieningen berekend, over het dek, om deze EPS blokken tijdens het storten op hun plek te houden.
 

Landgoed van Schothorst te Lunteren

08-10-2014
Landgoed van Schothorst te Lunteren

LUNTEREN - 8 oktober 2014. De bouw is gestart van Landgoed van Schothorst aan de Boslaan 68 te Lunteren.

Het rijksmonumentale complex, dat ooit begon als Herstellingsoord voor Onderwijzers, wordt ontwikkeld naar een fantastische woonomgeving in een luxe monumentale setting.

IBT Veenendaal verzorgde de constructieberekeningen en -tekeningen.

Nieuwbouw bedrijfshal met kantoor aan de Boylestraat 24 te Ede

07-10-2014
Nieuwbouw bedrijfshal met kantoor aan de Boylestraat 24 te Ede

EDE - 7 oktober 2014. Op de unieke zichtlocatie bij het knooppunt A12-A30 verrijst een plan van kantoor en industriële hallen. Dit plan bestaat uit 3 fases.

De eerste fase is in 2013 gerealiseerd en bestaat uit hallen met een totale oppervlakte van 3.300 m2. De constructie van de hallen bestaat uit een fundering op staal, een vloer op zand, een staalconstructie met diverse kraanbanen op onderslagliggers met een overspanning van 24 m.

Hotel Van der Valk Veenendaal

30-09-2014
Hotel Van der Valk Veenendaal

VEENENDAAL - 30 september 2014. Vlakbij de afslag Veenendaal, pal aan de A12, zal Van der Valk binnenkort een gloednieuwe vestiging openen.

Het nieuwe hotel zal bestaan uit: 150 luxe kamers en suites, 15 vergader- en conferentiezalen, een sfeervol restaurant, een hippe hotelbar, een overdekte parkeergarage waar onbeperkt gratis parkeren mogelijk is voor gasten, uitgebreide fitnessvoorzieningen en heerlijk relaxte welness.

Van der Valk Veenendaal zal eind 2014 haar deuren openen. 

Zie ook: http://www.hotelveenendaal.com

Strandpaviljoen 'The Coast' te Monster

25-09-2014

MONSTER - 25 september 2014. De Zuid-Hollandse kust heeft er in de badplaats Monster een prachtig strandpaviljoen bijgekregen: 'The Coast'.

Het ontwerp van dit paviljoen komt voort uit nauwe samenwerking van K&A Houtbouw uit Groot-Ammers en Bint Architecten uit Scheveningen.

IBT Papendrecht verzorgde de constructieberekeningen- en tekeningen.

Nieuwbouw Van den Brink Staalbouw te Barneveld

23-09-2014
Nieuwbouw Van den Brink Staalbouw te Barneveld

BARNEVELD - 23 september 2014. Na 14 jaar aan de Harselaarsweg gevestigd te zijn geweest, is Van den Brink Staalbouw verhuisd naar Landweer 1, een moderne productielocatie op industrieterrein Harselaar West-West.

De nieuwe productiehal heeft een oppervlakte van circa 11.000 vierkante meter en is daarmee twee keer zo groot als de oude hal. Het perceel op het nieuwe bedrijventerrein heeft een oppervlakte van 22.000 vierkante meter.

Basischool De Springplank te Rhenen

09-09-2014
Basischool De Springplank te Rhenen

RHENEN - 9 september 2014. Woensdag 3 september 2014 is de nieuwbouw van basisschool De Springplank in Rhenen officieel geopend.

De in de gevel vormgegeven bomen geven de school een eigen identiteit op een bijzondere locatie.

Hersteld Hervormde Gemeente te Kesteren

22-07-2014
Hersteld Hervormde Gemeente te Kesteren

KESTEREN – 22 juli 2014. De Hersteld Hervormde Gemeente in Kesteren heeft een nieuw kerkgebouw. Vorige week opende deze kerk haar deuren.

Het ontwerp is gemaakt door Architectenbureau Born en IBT Veenendaal werkte dit project constructief uit.

Papageno Huis Laren

27-05-2014

LAREN - 23 mei 2014. Onlangs ging de vlag in de top  bij de monumentale villa Dennenoord aan de Naarderstraat in Laren, ook wel het 'Papageno Huis' genoemd. Momenteel is men druk bezig met de bekistingselementen van de kelder. Het pand wordt uniek in zijn opzet en verenigt een aantal functies ten behoeve van kinderen en jongeren met autisme. Slokker Bouwgroep realiseert de verbouwing naar tekening van Inbo Architecten en IBT heeft de constructie uitgewerkt. 

'Hoogste punt' CPO woningen Nieuw-Lekkerland

28-04-2014

NIEUW-LEKKERLAND - 28 april 2014. Op vrijdag 25 april jl. is 'het hoogste punt' gevierd van het CPO-project De Tweemaster in Nieuw-Lekkerland. Vanaf januari 2014 wordt door Adriaan van Erk Bouw uit Bergambacht hard gewerkt om de 12 door Brand BBA/BBA architecten ontworpen woningen te realiseren. IBT Papendrecht werkte dit project constructief uit. De oplevering is gepland in juli 2014.

Hersteld Hervormde Kerk te Kesteren

09-04-2014
Hersteld Hervormde Kerk te Kesteren

KESTEREN – 9 april 2014. Het nieuwe kerkgebouw van  de Hersteld Hervormde Gemeente  in Kesteren is bijna af! 5 april werden de nieuwe kerkbanken geplaatst en een paar dagen daarvoor werden het uurwerk en de luidklok op hun plek gehesen.

IBT Veenendaal maakte voor dit project alle constructieberekening en –tekeningen.

Nieuwbouw villa aan de Zilverreiger te Hendrik-Ido-Ambacht

26-03-2014
Nieuwbouw villa aan de Zilverreiger te Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT-26 maart 2014.  Dankzij een goede voorbereiding van IBT is in 2 ½ dag het betonnen casco van deze woning neergezet.

15 appartementen a/d Reeënlaan te Lunteren

17-03-2014
15 appartementen a/d Reeënlaan te Lunteren

LUNTEREN - 17 MAART 2014. De appartementen aan de Reeënlaan in Lunteren zijn opgeleverd.

IBT Veenendaal maakte voor dit project alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Hofstede de Paradijshoeve

26-02-2014
Hofstede de Paradijshoeve

RIDDERKERK - 26 februari 2014. Met respect voor de historie wordt de oude boerderij Hofstede de Paradijshoeve omgebouwd naar vergader- en ontmoetingsruimte. Er wordt ingespeeld op de relatie met de groene omgeving en het milieu en principes als duurzaamheid en groen staan centraal.

Het ontwerp is gemaakt door RoosRos Architecten en IBT Veenendaal maakte alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Lees op de website van Hofstede de Paradijshoeve het blog over de vorderingen in de bouw. http://goo.gl/4htTs5

Dierenkliniek De Waalsprong te Nijmegen

12-02-2014
Dierenkliniek De Waalsprong te Nijmegen

NIJMEGEN – 12 februari 2014. In mei 2014 hoopt dierenkliniek De Waalsprong haar deuren te openen. De ruwbouw van dit pand staat en men is bezig met de afbouw.

 

IBT Veenendaal maakte voor dit project de constructieberekeningen en –tekeningen.

15 Appartementen aan de Reeënlaan te Lunteren

22-01-2014
15 Appartementen aan de Reeënlaan te Lunteren

LUNTEREN - 22 januari 2014. De bouw van 15 nieuwe appartementen met parkeerkelder in Lunteren aan de Reeënlaan vordert gestaag.

IBT Veenendaal BV verzorgde voor dit project alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Nieuwbouw 12 woningen CPO project De Tweemaster te Nieuw-Lekkerland

21-01-2014

NIEUW-LEKKERLAND - 13 januari 2014. De eerste heiwerkzaamheden voor het CPO project De Tweemaster in Nieuw-Lekkerland zijn gestart. Op de voormalige locatie van een basisschool worden in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) twaalf woningen gerealiseerd. Architect Brand BBA/BBA Architecten (Alblasserdam) maakte in nauwe samenwerking met het CPO een ontwerp, waarin de woningen even divers zijn, als de verscheidenheid aan wensen van de opdrachtgever.

IBT Papendrecht werkt dit project constructief uit. De oplevering is gepland in juli 2014.

Hersteld Hervormde Kerk te Terschuur

19-12-2013
Hersteld Hervormde Kerk te Terschuur

TERSCHUUR - 19 december 2013. Met het plaatsen van de haan op de toren is de eerste fase van de bouwwerkzaamheden aan de Hersteld Hervormde Kerk in Terschuur afgerond.

De afbouw wordt verder gedaan door vrijwilligers.

Van der Valk Hotel te Veenendaal

17-12-2013
Van der Valk Hotel te Veenendaal

VEENENDAAL - 17 december 2013. Op het bedrijventerrein De Batterijen in Veenendaal krijgt het Van Der Valk Hotel steeds meer vorm. Augustinus Betonwerken uit Ochten werkt aan de vloeren van dit nieuwe hotel. Lees verder in het artikel op de website van Cobouw: http://ww.cobouw.nl/nieuw/algemeen/2013/12/05/hotelvloeren

Biocentrale De Vallei te Ede

04-12-2013
Biocentrale De Vallei te Ede

EDE - 4 december 2013. De bio-energiecentrale aan de Dwarsweg in ede, die warmte gaat leveren aan 3000 woningen in de wijken Kernhem en Veldhuizen, is bijna klaar. Zonder dat ze er iets van hebben gemerkt, krijgen de inwoners van Veldhuizen al warmte vanuit de bio-energiecentrale. Zeer binnenkort is de wijk Kernhem aan de beurt.

IBT Veenendaal maakte alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Zie voor volledig artikel: http://goo.gl/WkvAjH

 

18 Zorgwoningen aan de Koterweg te Barneveld

20-11-2013
18 Zorgwoningen aan de Koterweg te Barneveld

BARNEVELD – 20 november 2013. In Barneveld is de bouw gestart van 18 zorgwoningen aan de Koterweg. Deze woningen horen bij het naastgelegen ouderenzorgtehuis ’t Achterdorp.

Onder deze woningen komt een parkeerkelder. De vloer van deze kelder is onlangs gestort en Bouwbedrijf Van Ginkel is nu bezig met de wapening van de wanden.

Het bouwplan is ontworpen door Van Beijnum Architecten te Amerongen. IBT Veenendaal verzorgde hiervoor alle constructieve tekeningen en berekeningen.

Op-deck

13-11-2013

VEENENDAAL - 13 november 2013. Donderdag 14 november zal Hans de Haan in Dordrecht een presentatie geven voor het Staalbouwkundig Genootschap. Deze presentatie gaat over Op-deck vloeren. IBT Veenendaal is de huisconstructeur van Op-deck.

Op-deck is een Europees gepatenteerd vloersysteem voor Beton en wapening, EPS profielblokken en Sandwich vloerpanelen.

HagaZiekenhuis

23-10-2013
HagaZiekenhuis

DEN HAAG - 23 oktober 2013. Het HagaZiekenhuis wordt flink verbouwd en opgeknapt. Het ziekenhuis wordt lichter, kleurrijker en huiselijker. In 2015 zit alle acute zorg op locatie Lelyweg. Hier komen ook het Juliana Kinderziekenhuis en een zorghotel.

Locatie Lelyweg wordt van binnen helemaal verbouwd, alleen de buitenmuren blijven staan. Aan de voorkant komt een groot stuk nieuwbouw. De hoofdingang komt aan de zijkant van het polikliniekgebouw.

Nieuwbouw basisschool De Springplank te Rhenen

09-10-2013
Nieuwbouw basisschool De Springplank te Rhenen

RHENEN - 9 oktober 2013. De bouw van basisschool De Springplank te Rhenen vordert gestaag. De eerste verdiepingsvloer is gelegd. En op woensdag 2 oktober werd de eerste steen gelegd.

Het ontwerp van De Springplank is modern en eigentijds. De school en het schoolterrein bieden privacy, geborgenheid en veiligheid en hebben tegelijkertijd een open karakter en toegankelijke uitstraling.

IBT Veenendaal heeft samen met A12 Architectuur en BAM Utiliteitsbouw deze Europese aanbesteding gewonnen en wij verzorgen als hoofdconstructeur alle tekeningen en berekeningen.

Rehobothschool te Veenendaal

27-09-2013
Rehobothschool te Veenendaal

VEENENDAAL – 27 september 2013. Maandag 23 september heeft wethouder Marco Verloop de nieuwbouw van de Rehobothschool in Veenendaal op feestelijke wijze geopend.

Pilotwoning Het Dorp

25-09-2013
Pilotwoning Het Dorp

ARNHEM – 25 SEPTEMBER 2013. Het pilot project voor Het Dorp is uitgeroepen tot 'het Slimste project van 2013' in Nederland.

 

Ga voor het volledige artikel naar: http://goo.gl/8M6691.

 

Zie ook ons nieuwsbericht van 5 december 2012.

 

IBT Veenendaal maakte alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Uitvaartcentrum aan de Jan Steenstraat 71 te Sliedrecht

24-09-2013
Uitvaartcentrum aan de Jan Steenstraat 71 te Sliedrecht

SLIEDRECHT - 23 september 2013. Zaterdag 21 september was tijdens de open dag de grondige en zeer geslaagde metamorfose te bewonderen van uitvaartcentrum De Drechtstreek in Sliedrecht. Het ontwerp van Brand BBA/BBA Architecten te Alblasserdam had als uitgangspunten: aandacht, respect, rust en privacy. Zowel het interieur, als het exterieur werd gemoderniseerd. Het gebouw is uitgebreid door de onbebouwde buitenhoeken te betrekken bij het gebouw. Hierdoor heeft het een zuiver rechthoekige massa gekregen welke in zijn geheel bekleed werd met het natuurlijke en tijdloze materiaal zink.

Nieuwbouw bedrijfswoning met bijgebouw aan de Heiweg 5 te Oud-Alblas

10-09-2013
Nieuwbouw bedrijfswoning met bijgebouw aan de Heiweg 5 te Oud-Alblas

OUD-ALBLAS - 3 september 2013. Begin september werden de heiwerkzaamheden gestart aan de Heiweg 5 te Oud-Alblas. Een nieuwe bedrijfswoning met bijgebouw wordt gebouwd. De architect is A15 Architecten uit Papendrecht en IBT Papendrecht verzorgt alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Groepsaccomodatie 't Vossegat in Uddel

06-09-2013
Groepsaccomodatie 't Vossegat in Uddel

UDDEL - 31 augustus 2013. Op zaterdag 31 augustus is de Groepsaccomodatie 't Vossegat in Uddel geopend.

IBT Veenendaal verzorgde de constructieberekeningen.

Bio Energiecentrale De Vallei te Ede

13-06-2013
Bio Energiecentrale De Vallei te Ede

EDE - In het Reformatorisch Dagblad van 12 juni staat een mooi artikel over de Bio Energiecentrale De Vallei te Ede. (Zie http://www.refdag.nl/achtergrond/natuur-techniek/drieduizend_huizen_in_ede_warm_met_houtsnippers_1_746115).

IBT Veenendaal maakte voor dit project, waarvan de bouw inmiddels gestart is, alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente te Scherpenzeel geopend

30-05-2013
Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente te Scherpenzeel geopend

SCHERPENZEEL – Op 28 mei 2013 is de nieuwe kerk van de Gereformeerde Gemeente in Scherpenzeel officieel in gebruik genomen. Het is een fors kerkgebouw dat met 1500 zitplaatsen, mogelijk uit te breiden naar 2000, tegemoet komt aan de wensen van de snel groeiende kerkgemeente.

Kelderwanden gestort aan de Reeënlaan te Lunteren

27-05-2013
Kelderwanden gestort aan de Reeënlaan te Lunteren

LUNTEREN - 27 mei 2013. Alle kelderwanden van de 15 nieuw te bouwen appartementen aan de Reeënlaan te Lunteren zijn gestort. Het project vordert gestaag.

Uitbreiding mechanisatiebedrijf Van Engelen

22-05-2013
Uitbreiding mechanisatiebedrijf Van Engelen

 

SWIFTERBANT - 22 mei 2013. De uitbreiding van mechanisatiebedrijf Van Engelen te Swifterbant is besteksgereed. Onze werkzaamheden hiervoor zijn de hoofdberekening en tekenwerk constructie, vuurlastberekening en bouwbesluittoetsing.

Het plan omvat de herontwikkeling van aardappelopslag naar functionele showroom, kantoren en magazijn (3500m2) en geheel nieuwe werkplaats (1500m2)

De uitdaging is de relatief geringe constructiehoogte en de eisen voortkomend uit de nieuwe functie met hogere veiligheidseisen in de bestaande context.

Opening Bisoton

08-05-2013
Opening Bisoton Ede, fabrikant prefab betonpanelen. Constructeur: IBT Veenendaal.
EDE – Vandaag is de opening van de nieuwbouw van Bisoton. Na een korte voorbereidingstijd en een hele korte bouwtijd is deze complete betonfabriek gereed en zijn de eerste betonproducten inmiddels gemaakt.
 
BisoTON is een nieuwe fabrikant voor het vervaardigen van prefab betonpanelen. het nieuwe complex telt 3 aansluitende bedrijfshallen (ca. 12 meter hoog) een betoncentrale (ca. 20 meter) en een bestaand kantoor.

Strandvilla 01 te Almere

06-05-2013
Strandvilla 01 te Almere

ALMERE – 6 mei 2013. Wonen op loopafstand van water en strand! In Almere is de 1e paal geslagen van ‘Strandvilla 01’. Dit appartementencomplex is een vrijstaand gebouw met 12 appartementen. Strandvilla 01 wordt gebouwd in het Columbuskwartier Almere Poort, dicht tegen het kustgebied.

 

De verkoop van dit appartementencomplex loopt zo goed, dat ‘Strandvilla 02 en 03’ ook al ontwikkeld worden.

Hotel Van der Valk te Veenendaal

16-04-2013
Hotel Van der Valk te Veenendaal

 

VEENENDAAL – 15 april 2013. Maandag 15 april is men begonnen met de bouw van het nieuwe Van der Valk Hotel in Veenendaal. Het hotelcomplex, dat eind 2014 klaar moet zijn, krijgt 150 luxe kamers en 15 multifunctionele vergader- en conferentiezalen, waarvan de grootste plaats biedt aan zo'n 300 mensen. Daarnaast is er ruimte voor een wellness- en fitnesscentrum en een restaurant met een bar.

Hersteld Hervormde Kerk te Genemuiden

15-04-2013
Hersteld Hervormde Kerk te Genemuiden

 

GENEMUIDEN – 13 april 2013. Zaterdag 13 april is het nieuwe kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente in Genemuiden officieel geopend. De kerkzaal is al in gebruik vanaf Eerste Kerstdag 2012.

IBT Veenendaal maakte alle constructieberekeningen en -tekeningen.

Zie voor meer foto’s: www.hhggenemuiden.nl

Nieuwbouw Oosterkerk aan het Oosterheemplein te Zoetermeer

10-04-2013
Nieuwbouw Oosterkerk aan het Oosterheemplein te Zoetermeer

ZOETERMEER – 9 april 2013. Deze week zijn de eerste prefab betonelementen geplaatst van de nieuw te bouwen Oosterkerk te Zoetermeer. Deze elementen zijn erg hoog (ca. 13 meter) en hebben schoonwerk afwerking aan de binnenzijde.

IBT Veenendaal maakte het advies voor de prefab betonconstructie.

Bakkerij Veenhuis aan de P. Callandweg 5 te Arnhem

03-04-2013

 

ARNHEM - 03-04-2013. Half maart 2013 is een deel van het nieuwe pand van Bakkerij Veenhuis in gebruik genomen. Het was een uitbreiding van een bestaand pand, waarvan de bestaande fundering en palen in de grond het werk bemoeilijkten. Tijdens de bouw gingen de bakkerij-activiteiten in de bestaande hal gewoon door, wat ingewikkelde constructies nodig maakte.
 
IBT Veenendaal maakte alle constructieve berekeningen en tekeningen.

Nieuwbouw kerkgebouw Gereformeerde Gemeente te Puttershoek

29-03-2013
Nieuwbouw kerkgebouw Gereformeerde Gemeente te Puttershoek

 

PUTTERSHOEK –  Op 20 maart 2013 is het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Puttershoek in gebruik genomen. Het kerkgebouw bestaat uit een kerkzaal voor zo’n 300 kerkgangers en diverse zalen.

De constructie van het kerkgebouw is opgebouwd uit een staalconstructie. IBT Veenendaal tekende en berekende alle constructieve gegevens.

Nieuwbouw Brassto BV aan het Nieuwland Parc 68 te Papendrecht

27-03-2013
Nieuwbouw Brassto BV aan het Nieuwland Parc 68 te Papendrecht

 

PAPENDRECHT - 20 maart 2013. Op woensdag 20 maart jl. is de eerste vibropaal geslagen van het nieuwe pand van Brassto BV aan het Nieuwland Parc 68 te Papendrecht.

Brassto is gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen van onder andere metalen.

In opdracht van Bouwbedrijf Bijkerk uit Sliedrecht verzorgde IBT Papendrecht de constructieberekeningen en –tekeningen voor de onderbouw van dit pand.

Dakopbouw woning aan de A. van Solmslaan 8 te Hazerswoude

27-02-2013
Dakopbouw woning aan de A. van Solmslaan 8 te Hazerswoude

HAZERSWOUDE – 27 februari 2013. De woning aan de  Amalia van Solmslaan 8 te Hazerswoude is uitgebreid met een extra bouwlaag.

Om de bouwtijd te beperken is er zoveel mogelijk geprefabriceerd door de aannemer, tevens onze opdrachtgever, van dit project Hoek Bouw uit Alblasserdam. Zie voor meer info: www.hoek-bouw.nl en www.0800aanbouw.nl. IBT Papendrecht verzorgde alle tekeningen en berekeningen.

Nieuwbouw appartementen aan de Reeënlaan te Lunteren

20-02-2013
Nieuwbouw appartementen aan de Reeënlaan te Lunteren

LUNTEREN – Het voormalige postkantoor gebouw aan de Reeënlaan in Lunteren, dat al enige tijd leegstond, is vorige week in zijn geheel gesloopt.

8 Dakopbouwen aan de Wieldraaierstraat te Delfgauw

13-02-2013
8 Dakopbouwen aan de Wieldraaierstraat te Delfgauw

 

DELFGAUW – 13 februari 2013. In Delfgauw aan de Wieldraaierstraat zijn 8 bestaande woningen uitgebreid met een extra bouwlaag. IBT Papendrecht verzorgde hiervoor alle berekeningen.  
De extra bouwlaag kon worden gerealiseerd op de bestaande constructie door te kiezen voor lichte bouwmaterialen. De opdrachtgever en aannemer van dit project is Hoek Bouw te Alblasserdam (www.hoek-bouw.nl). 

Strandpaviljoen The Coast in Monster

05-02-2013
Strandpaviljoen The Coast in Monster

 

MONSTER – 5 februari 2013. De Zuid-Hollandse kust krijgt in de badplaats Monster een prachtig strandpaviljoen ‘The Coast’.

Het ontwerp van dit paviljoen komt voort uit nauwe samenwerking van K&A Houtbouw uit Groot-Ammers en Bint Architecten uit Scheveningen.

IBT Papendrecht verzorgde de constructieberekeningen en –tekeningen.

Strandpaviljoen The Coast zal mei 2013 gereed zijn.

Uitbreiding wijkcentrum Aller Erf en nieuwbouw kerkzaal

04-02-2013
Uitbreiding wijkcentrum Aller Erf en nieuwbouw kerkzaal

VEENENDAAL - 4 februari 2013. De nieuwbouw van de kerkzaal en de uitbreiding van wijkcentrum Aller Erf is in volle gang.

Woningbouwplan De Salamander

30-01-2013
Woningbouwplan De Salamander

VEENENDAAL - De realisatie van de eerste woningen in woningbouwplan Salamander in Veenendaal nadert haar voltooiing.

Het bouwplan omvat de nieuwbouw van zes vrijstaande woningen, tweeënveertig twee-onder-een-kapwoningen, twaalf landhuizen en twaalf hoekwoningen. Het project ligt op en rondom het oude sportpark de Salamander. 
Voor dit bouwplan berekent en tekent IBT Veenendaal alle constructies in opdracht van Overveen Projectontwikkeling.

Nieuwbouw kantoorpand IBT Veenendaal en Stichts Beheer

30-01-2013
Nieuwbouw kantoorpand IBT Veenendaal en Stichts Beheer

VEENENDAAL - 30-01-2013. De bouw van het nieuwe kantoorpand van IBT Veenendaal en Stichts Beheer aan de Lunet in Veenendaal vordert gestaag.  

Zie www.lunetveenendaal.nl

Eerste paal 12 woningen CPO, Plan Hogeland III te Heukelum

28-01-2013
Eerste paal 12 woningen CPO, Plan Hogeland III te Heukelum

 

HEUKELUM 30-01-2013. De eerste palen van het CPO-project Hogeland III zijn op 25 januari geslagen.

Twaalf starters bouwen er hun eigen droomhuis.  Zij hebben bouwgrond van de gemeente gekocht en zich verenigd als collectief particulier opdrachtgever (CPO).

Ieder huis is door architect Bikker ontworpen volgens de woonwensen van de eigenaren. Het resultaat is twaalf unieke huizen, die stuk voor stuk van binnen én buiten verschillend zijn, maar toch bij elkaar passen.

Nieuw ketelhuis blikvanger in Bergen op Zoom

24-01-2013
Nieuw ketelhuis blikvanger in Bergen op Zoom

 

Nieuw ketelhuis blikvanger in Bergen op Zoom

 

BERGEN OP ZOOM - 24 januari 2013. Het eerste bouwwerk in het plan ScheldeVesting nadert zijn voltooiing!

Het nieuwe ketelhuis vervangt een ouder exemplaar op het voormalige Nedalcoterrein. Dat moet plaatsmaken voor woningbouw in het deelplan Nieuwe Vesting.

De nieuwbouw verrijst aan de Calandweg en kan zo'n 2.000 woningen en ander panden van verwarming en warm water voorzien. Een deel daarvan zijn nieuwe aansluitingen; namelijk woningen die in Nieuwe Vesting komen.

Nieuwbouw betonfabriek Bisoton aan de Curiestraat te Ede

23-01-2013
Nieuwbouw betonfabriek Bisoton aan de Curiestraat te Ede

 

EDE – 23 januari 2013. In augustus 2012 heeft IBT Veenendaal  opdracht gekregen om de constructie uit te werken voor de nieuwbouw van Bisoton B.V. aan de Curiestraat te Ede.

Bisoton is een nieuwe fabrikant voor het vervaardigen van Prefab betonpanelen.

Het betreft een project met 3 aansluitende bedrijfshallen (ca. 12 meter hoog) een betoncentrale (ca. 20 meter) en een bestaand kantoor.

Bio-energiecentrale te Ede

16-01-2013
Bio-energiecentrale te Ede
EDE – 16 januari 2013. Bio-energie De Vallei (BDV) begint in het eerste kwartaal van 2013 met de bouw van een bio-energiecentrale aan de Dwarsweg. Tegelijk start de aanleg van vijf kilometer leidingen om de duurzame warmte te kunnen leveren aan ongeveer 3000 woningen in de wijken Kernhem en Veldhuizen. De bio-energie centrale moet in november 2013 operationeel zijn. Hiermee realiseert de gemeente Ede een fors deel van haar duurzaamheidsdoelstelling.
 

Uitbreiding Rehobothschool te Veenendaal

09-01-2013
Uitbreiding Rehobothschool te Veenendaal

 

VEENENDAAL - 9 januari 2013. In december 2012 zijn de werkzaamheden begonnen aan de Rehobothschool te Veenendaal. De noodlokalen op de dependance werden klaargemaakt voor de verhuizing naar Veenendaal Oost. Daarna kon bouwbedrijf Grootheest Bennekom beginnen met het inrichten van de bouwplaats aan de Koninginnelaan. Het is deze aannemer die de aanbesteding heeft gewonnen en het werk gegund heeft gekregen van de Gemeente Veenendaal.

In de kerstvakantie zijn de lege lokalen gesloopt, zodat er in januari begonnen kan worden met de bouw van de uitbreiding.

Bouw gestart van nieuwe kerkzaal van de Protestantse wijkgemeente ‘Aller Erf’ te Veenendaal

09-01-2013

Start bouw uitvaartcentrum te Sliedrecht

21-12-2012

Kerkgebouw Hersteld Hervormde Gemeente te Nieuwe Tonge geopend

17-12-2012

Start bouw Boskalis Capelle aan de IJssel

11-12-2012
1e Paal bedrijfspand met kantoor voor Boskalis te Capelle a/d IJssel

Capelle aan de IJssel - Op dinsdag 11 december is de eerste paal geslagen voor het nieuwe bedrijfspand met kantoor voor Boskalis te Capelle aan de IJssel.

Dit nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat, naar ontwerp van Bronsvoort Blaak Architecten, heeft een vloeroppervlak van ca. 1750 m2. IBT Veenendaal maakte alle constructieve berekeningen en tekeningen. Opvallend in dit project is de hoge vloerbelasting van ca. 50 kN/m2. Verder is het bedrijspand voorzien van een zestal kraanbanen.

Opening Pilotwoning Het Dorp Arnhem

05-12-2012
Pilotwoning Het Dorp Arnhem

 

Arnhem – Op woensdag 28 november zijn de eerste twee zorgwoningen Het Dorp in Arnhem  in gebruik genomen, precies 50 jaar na de start van het project.

Dit voorbeeld project, in opdracht van Siza door Archipelontwerpers ontworpen, is de eerste in een grote serie nieuw te bouwen woningen.

 

Start bouw ketelhuis Essent Bergen op Zoom

08-10-2012
Start bouw ketelhuis Essent Bergen op Zoom

Op 8 oktober jl. is de bouw gestart met het heien van de palen voor het nieuwe ketelhuis van Essent aan de Calandweg in Bergen op Zoom.

Het is het eerste nieuwe bouwwerk in de Geertruidapolder en krijgt een zeer bijzondere uitstraling.

Truckparking Waalhaven geopend

26-09-2012
Truckparking Waalhaven geopend

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft op 25 september Truckparking Waalhaven geopend. Dit is de eerste, van de in het totaal 3 te realiseren bewaakte parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de Rotterdamse Haven.

K&A heeft de truckparkings ontworpen. De werkwijze van K&A bood de beste perspectieven om het eisenpakket van het Havenbedrijf te vertalen in een definitief ontwerp. Tijdens het project zijn de eisen nog aangescherpt en daardoor zijn de truckparkings groter en luxer dan oorspronkelijk bedacht.

Toren op kerkgebouw Ede

05-09-2012
 Zinken afdekkap wordt op toren geplaatst

EDE - Woensdag 5 september is de toren van het nieuwe kerkgebouw voor de Ger. Gem. in Ede op zijn plaats gehesen.

Met het plaatsen van het zinken afdekkapje boven op de toren werd het uiteindelijke echte hoogste punt bereikt, ruim 33 meter boven het maaiveld.

Nieuwbouw kantoor IBT gestart

29-08-2012
Aan Lunet in Veenendaal is gestart met heiwerkzaamheden voor nieuw IBT-kantoor.

VEENENDAAL – Op woensdag 29 augustus 2012 is het heiwerk gestart voor een nieuw kantoorgebouw aan de Lunet te Veenendaal.

Het kantoorgebouw telt drie bouwlagen van elk ca. 600 m2 en is opgebouwd uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren. In dit nieuwe kantoorgebouw vestigen zich IBT Veenendaal en Stichts Beheer.

Zie ook www.lunetveenendaal.nl

Varkensstal met 3 etages geopend

15-05-2012
 Varkensstal met 3 etages geopend

LUNTEREN - Op zaterdag 12 mei opende familie De Jong de deuren van hun drie-etage varkensstal in Lunteren. De nieuwe stal is de eerste zeugenstal in Nederland met drie etages en biedt ruimte aan maarliefst 1.986 zeugen

De familie de Jong heeft vleeskalveren maar breidt haar activiteiten nu uit met de zeugentak. De achtergrond daarvan is dat de verbreding meer ondernemingsruimte voor biedt de zoons van de familie en dat die verbreiding ook een grotere risicospreiding oplevert.

Start kerkbouw Ede

05-04-2012
Bouw kerk Gereformeerde Gemeente Ede, constructieontwerp: IBT Veenendaal.

EDE - Op woensdag 4 april is door ds. A.A. Brugge de officiële eerste kubel beton gestort voor een nieuwe kerk. Daarmee gaf hij het startsein voor de bouw van het eerste eigen gebouw voor de Gereformeerde Gemeente Ede.

Het nieuwe kerkgebouw aan de Lunterseweg te Ede krijgt 1000 zitplaatsen en omvat enkele zalen in het souterrain. Met een kenmerkend zadeldak krijgt de kerk een typische 'jaren-dertig' uitstraling wat aansluit bij de nabijgelegen wijk Kernhem. Met de nok op ca. 26 meter heeft de kerkzaal van een indrukwekkende hoogte.

Bernard van Kreelpoort geopend

26-03-2012
Bernard van Kreelpoort geopend. Bron: veenendaalsekrant.nl.

VEENENDAAL - Zaterdag 24 maart opende het publiek in het centrum van Veenendaal de nieuwe karakteristieke Bernard van Kreelpoort. Met het wegtrekken van een groot gordijn werd het tot poort verbouwde huis van Rijkoompje zichtbaar.

Bouwaanvraag hal Zuidberg ingediend

08-03-2012
3D-tekening palenplan Zuidberg Staalservices Ens. Tekening: IBT Veenendaal.

ENS - Emitech Vastgoed bouwt een nieuw kantoor met daarbij een bedrijfshal voor Zuidberg. In het pand komt onderdeel Zuidberg Staalservices. De bouwaanvraag is inmiddels ingediend.

Eerste paal kerk Puttershoek

07-03-2012
Onder belangstelling wordt eerste paal Geref. Gem. Puttershoek geheid.

PUTTERSHOEK - De Gereformeerde Gemeente Puttershoek is gestart met de nieuwbouw van haar kerk. Woensdag 7 maart werd de officiële eerste paal geslagen.

De nieuwe kerk biedt straks plaats aan ruim 350 mensen in de kerkzaal. In het ontwerp zijn daarnaast nog drie kleinere zalen opgenomen. Ook is rekening gehouden met een toekomstige galerij.

Het ontwerp is van Van Beijnum Architecten bna. IBT verzorgt de constructie-adviezen.

Eerste paal CPO-woningen te Wijngaarden

29-02-2012
Eerste paal starterswoningen Wijngaarden. Constructeur: IBT Papendrecht.

WIJNGAARDEN - Het was dinsdagmiddag 28 februari 2012 een bijzonder moment voor de zeven starters die in eigen beheer in Wijngaarden hun nieuwe woning laten bouwen. De eerste paal voor dit project ging de grond in.

Naar verwachting komen op dezelfde locatie ook nog negen rijtjeswoningen en vier vrijstaande woningen. Bongers Architecten uit Oud-Alblas maakte het ontwerp en IBT Papendrecht verzorgde alle tekeningen en berekeningen.

Eerste ei in nieuwe kippenstal

14-02-2012
Nieuwe kippenstal van Pluimveebedrijf Salomons Dronten. Constructeur: IBT

DRONTEN - Pluimveebedrijf Salomons heeft een derde stal in gebruik genomen. In de nieuwe stal is ruimte voor 65.000 kippen.

Met 80 meter lengte en 31,5 meter breedte is de stal groter dan de twee bestaande stallen. Daar liepen tot nu toe al 40.000 leghennen. Salomons begint in de nieuwe stal met 44.500 kippen.

Op Twitter wordt melding gemaakt van het eerste eitje in de nieuwe stal: http://twitter.com/#!/eggharvester/status/167869261342195712/photo/1.

Wonen bij de Beek: verkoop gestart

30-01-2012
5 ruime woningen en 8 appartementen aan de Grote Valkse Beek in Wekerom

WEKEROM - Aan de Grote Valkse Beek worden 5 ruime geschakelde woningen gebouwd. Daarnaast worden 8 appartementen gerealiseerd op deze prachtige plek in het centrum van Wekerom. Inmiddels is de verkoop gestart.

Staalconstructie hal Tholu gebouwd

16-01-2012
Staalconstructie van bedrijfshal Tholu, constructieadviezen IBT Veenendaal.

EDE - De nieuwbouw van de bedrijfshal voor Tholu Industrial Packaging Services gaat snel. De staalconstructie staat, er is een begin gemaakt met de afbouw. Vloeren worden afgewerkt en de gevels en het dak worden dichtgemaakt.

Advies voor kunstwerk Zicht op Hasselt

23-12-2011
Kunstwerk 'Polder in beweging' kijkt uit over het Zwarte Water richting Hasselt.

HASSELT - Het kunstontwerp 'Polder in beweging' van Buro Westhoff won de prijsvraag 'Zicht op Hasselt'. Het kunstwerk kijkt uit over de rivier het Zwarte Water naar Hasselt.

De uitkijk is niet alleen bereikbaar vanaf het vaste land maar ook vanaf het water. Architect Sjouke Westhoff typeert het ontwerp als 'krachtig, maar ingetogen'. De jury roemde de ingetogenheid van het kunstwerk, passend bij het karakter van Hasselt, en de uitstekende inpasbaarheid in de omgeving.

IBT Veenendaal verzorgt de constructieadviezen voor dit mooie project.

Hoogste punt bouw VV Nieuw-Lekkerland

19-12-2011
Hoogste punt van sportcomplex voor VV Nieuw-Lekkerland bereikt.

NIEUW-LEKKERLAND - De bouw van het nieuwe sportcomplex voor VV Nieuw-Lekkerland heeft zijn letterlijke hoogtepunt bereikt.

Het bouwwerk krijgt twee lagen. In de onderste laag bevinden zich de kleedruimtes. Daarboven komt op de tweede laag de sportkantine. De dakconstructie wordt gevormd door gelamineerde (houten) spanten waarop een groendak (mos sedum dak) gerealiseerd wordt. De tribune wordt in de onderbouw van de contructie geïntegreerd.

Hoogste punt kerk Scherpenzeel

17-12-2011
Hoogste punt kerk Scherpenzeel. Constructeur: ingenieursbureau IBT Veenendaal.

SCHERPENZEEL - Het hoogste punt van de nieuwe kerk voor de Gereformeerde Gemeente is bereikt. Reden voor een bijeenkomst met alle betrokkenen bij de bouw op 16 december.

De nieuwe kerk biedt plaats aan ruim 1500 mensen. Naast een kerkzaal worden ook enkele andere zalen gebouwd. Mooie delen van de door IBT Veenendaal ontworpen constructie zijn blijvend zichtbaar zoals de grote gelamineerde liggers die het dak dragen.

Sportpaviljoen genomineerd voor Rotterdam Architectuurprijs 2011

16-12-2011
Sportpaviljoen Zestienhoven is genomineerd voor Rotterdam Architectuurpijs 2011

ROTTERDAM - Sportpaviljoen Zestienhoven is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2011. Dit mooie ontwerp is gemaakt door MoederscheimMoonen Architects in opdracht van de gemeente Rotterdam. 21 december wordt de winnaar van de prijs bekendgemaakt.

Bouw woning met grondbedekking in volle gang

12-12-2011
Deze woning in Veen moet straks bedekt worden met een laag grond.

VEEN - In nieuwe wijk Den Eng in Veen wordt een woning gebouwd die straks in de grond moet zitten. Bovenop de woning komt een laag grond van anderhalve meter.

De grond op deze "woonbunker" zorgt voor een goede isolatie en moet voor een aangenaam binnenklimaat zorgen. De zware grond vereist wel een zware constructie. De constructieadviezen worden verzorgd door IBT Veenendaal.

Paviljoen voor Floriade 2012 in aanbouw

08-12-2011
Paviljoen op Floriade 2012 in Venlo, constructie berekend door IBT Papendrecht.

VENLO – Naast belevingsevenement is Floriade 2012 ook het wereldpodium waar zakelijk evenementen op professionele wijze worden georganiseerd en waar bedrijven uit Nederland en de rest van de wereld elkaar ontmoeten.  Daarvoor wordt een paviljoen gebouwd.

Het paviljoen “Beachclub”  wordt uitgevoerd door K&A Houtbouw. De constructieberekening daarvan is uitgewerkt door IBT Papendrecht.

Opening School met de Bijbel Wekerom

24-11-2011
Opening School met de Bijbel te Wekerom. Constructieadvies door IBT Veenendaal.

WEKEROM - De burgemeester van Ede, Van der Knaap, opende woensdag 23 november het nieuwe gebouw van de School met de Bijbel in Wekerom. Inmiddels wordt de school al gebruikt door ongeveer 250 kinderen. Het mooie nieuwe schoolgebouw is met 13 lokalen zelfs berekend op een groei van de school.

Kerk Sliedrecht geopend

14-11-2011
Kerk Gereformeerde Gemeente Sliedrecht. De toren is bijna 24 meter hoog.

SLIEDRECHT - Het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Sliedrecht is zaterdag 12 november in gebruik genoemen.

Het kerkgebouw telt 560 zitplaatsen. Naast de kerkzaal zijn er ook een aantal andere zalen bij de kerk te vinden. Het kerkgebouw loopt over in een school. Deze SBO school 'De Akker' werd al eerder geopend. De kerk heeft bij de opening de naam 'Boazkerk' gekregen.

Open dag nieuw melkveebedrijf Bonestroo

11-11-2011
Constructie van de stal is ontworpen, berekend en getekend door IBT Veenendaal

DOORNSPIJK - De Melkvee- en IJsboerderij Bonestroo hield vrijdag 11-11-'11 een open dag in samenwerking met een aantal bedrijven. Op deze dag was de nieuwe stal te bezichtigen.

In de nieuwe stal is plaats voor 300 melkkoeien. Het voeren en melken van de koeien gebeurd met nieuwe moderne installaties.

IBT Veenendaal berekende en tekende de constructie van de stal.

Foto's:

Opening school De Bongerd

09-11-2011
Officiële opening van basischool De Bongerd aan de Lindenhorst in Ede.

EDE - Het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Bongerd is woensdag 9 november geopend. PvdA raadslid Charifa El-Kaddouri opende de school officieel. Voor de kinderen was het een feestelijke ochtend met allerlei verrassingen.

De leerlingen mochten met hun ouders als eersten de mooie nieuwe school bekijken. 's Middags was er een officieel programma voor genodigden en bij de bouw betrokken ondernemers. Dit prachtige schoolgebouw in het Edese Veldhuizen is een ontwerp van architect Maarten Hinriks.  IBT Veenendaal ontwierp, berekenende en tekende de constructie.

Introductie prefab OP-DECK vloerelementen

07-11-2011
Prefab OP-DECK geïsoleerd betonvloersysteem. Ontwikkeling Reppel ism IBT V'daal.

DORDRECHT - Reppel bv introduceert zijn OP-DECK geïsoleerd betonvloersysteem in prefab vorm. Met prefabricage kan een nog slanker en lichter vloerelement gerealiseerd worden.

De flexibiliteit van het systeem blijft behouden. De elementen worden op maat gemaakt. Waar nodig kunnen sparingen in de vloerconstructie gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk om systemen in de fabriek al te integreren in de vloerelementen. Door de prefabricage kan er ontworpen worden met een eigen gewicht vanaf 160 kg/m2.

Eerste kubel beton PON PDI/TSC Leusden

02-11-2011
Symbolische eerste kubel beton voor oslag en PDI/TSC van PON in Leusden.

LEUSDEN - De bouw van PDI/TSC en opslag voor PON is officieel van start gegaan met het storten van de symbolische eerste kubel beton.

Naar goede PON traditie werd er ook bij dit project een koperen koker met alle bouwtekeningen, een dagblad en verschillende brochures in het beton gestort.

IBT Veenendaal is constructeur bij dit bouwproject.

Voorbereiding bouw vakantiedorp Ganuenta in volle gang

31-10-2011
Een deel van vakantiedorp Parc Ganuenta in Colijnsplaat.

COLIJNSPLAAT - Binnenkort start de bouw van Parc Ganuenta. In het Zeeuwse dorp Colijnsplaat zijn de voorbereidingen daarvoor al in volle gang. In de eerste fase zullen 23 woningen gebouwd worden.

Het vakantiepark wordt opgezet als een typisch Zeeuws dorpje. De eerste huizen die gebouwd worden zijn 16 woningen rondom een plein. Aan dit plein staat ook een "raadhuis" waarin verschillende voorzieningen een plek zullen krijgen. De overige 7 woningen worden aan de ingang van het park gebouwd.

De Waag appartementencomplex in afbouwfase

29-10-2011
Appartementen en bedrijfsruimte De Waag Lunteren. Constructieadvies IBT.

LUNTEREN - De bouw van appartementencomplex De Waag in Lunteren vordert snel. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het gebouw.

De begane grond van het complex is bedrijfsruimte. Op de andere verdiepingen zijn appartementen gerealiseerd.

Bouw kerk Urk in volle gang

24-10-2011
Houten spanten: constructie kerk CGK Urk. Bron: picasaweb.google.com/CGKIchthus

URK - De Christelijke Gereformeerde Gemeente Ichtus op Urk bouwt een nieuwe kerk. De bouw vordert snel. Inmiddels zijn staan belangrijke delen van de constructie.

In juli werd de eerste paal geslagen. Sindsdien is er hard gewerkt aan het kerkgebouw. Naar verwachting is in december 2011 het gebouw wind- en waterdicht. Volgend jaar mei zou de kerk volgens de planning opgeleverd moeten worden.

Meer foto's op www.picasaweb.google.com/CGKIchthus

Gemeentewerf Hardinxveld-Giessendam in gebruik genomen

20-10-2011
Gemeentewerf Hardinxveld-Giessendam in gebruik genomen.

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In mei startte de bouw van de nieuwe gemeentewerkplaats officieel. Inmiddels is de gemeentewerf in gebruik genomen.

De gemeentewerf bestaat uit een gebouw met een aantal kantoren, een kantine met een fraai dakterras, kleedruimtes en werkplaatsen. Hier tegenover staat een stallingsloods voor materieel met daarbij een zoutopslag. Op het terrein is verder nog plek voor opslag van diverse materialen (zand, groenafval, tegels, e.d.).

Eerste paal kerk IJsselmuiden

12-10-2011

IJSSELMUIDEN - Aan de Trekvaart in IJsselmuiden bouwt de Gereformeerde Gemeente in Nederland een nieuw kerkgebouw. De eerste paal is 12 oktober geboord.

De komende weken wordt verder gewerkt aan de bouw van het kerkgebouw. Het ontwerp van de kerk is gemaakt door Huls Architecten.

Renovatie Rabobank Merwestroom

01-10-2011
Rabobank Merwestroom (locatie Sliedrecht) wordt gerenoveerd.

SLIEDRECHT – Het kantoorgebouw van Rabobank Merwestroom, locatie Sliedrecht, wordt grondig gerenoveerd. Met deze verbouwing krijgt het pand een technisch update en een vernieuwde, eigentijdse uitstraling. De nadruk ligt op duurzaamheid.

Bouw appartementen aan de Waal in Ochten

22-09-2011
Appartementencomplex in Ochten wordt gebouwd aan de winterdijk.

OCHTEN- Aan de Waalbanddijk in het dorp Ochten worden 14 appartementen gebouwd. De woningen hebben een prachtig uitzicht over de uiterwaarden en de Waal.

De bovenste verdieping van de  appartementencomplexen is ingericht met 2 penthouses. Aan de achterzijde van de gebouwen zijn 10 eengezinswoningen gesitueerd, verdeeld over 2 bouwblokken.

Landhuis Spica Staete nadert zijn voltooiing

16-09-2011
Landhuis Spica Staete ontworpen door EGM Architecten, berekend door IBT.

SPIJK – Naast het golfterrein van golfclub “The Dutch” in het Hoogeveld wordt het luxe Landhuis Spica Staete gebouwd. Het landhuis is ontworpen door EGM Architecten in opdracht van stichting Kweldijk.

Het project omvat 6 zeer luxueuze appartementen, 6 gastenverblijven en een dienstwoning. In het “koetshuis” komen ontspanningsruimten met onder andere een zwembad. Onder een deel van de woningen bevindt zich een garage.

Bouw kerk Scherpenzeel in volle gang

14-09-2011
Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente Scherpenzeel, constructie van de zalen.

SCHERPENZEEL - De bouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Scherpenzeel is in volle gang. Het gebouw krijgt een grote kerkzaal, 8 kleinere zalen en een fietskelder.

De stalen kolommen voor de zalen bij de kerk staan overeind, de contouren van het nieuwe gebouw zijn al zichtbaar. De zalen krijgen een totaaloppervlakte van 1200m2, in de kerkzaal kunnen straks bijna 1600 mensen.

Eerste steen nieuwe brandweerkazerne Boven-Hardinxveld

12-09-2011
Eerste steen brandweerkazerne Boven-Hardinxveld. Adviezen door IBT Papendrecht

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Zaterdag 10 september is door burgemeester M. Wiebosch-Steeman de officiële steen gemetseld van de brandweerkazerne in Boven-Hardinxveld. Dit gebeurde onder toeziend oog van wethouders, brandweerlieden en hun familie. Het nieuwe onderkomen voor de brandweer wordt gebouwd door Van Dijk Vastgoed. Van Dijk Vastgoed vestigt zijn kantoor in de koepel van de monumentale watertoren op hetzelfde terrein. Verder worden er nog twee vrijstaande woningen en een aantal bedrijfshallen gerealiseerd.

'Rijkoompje' in Cobouw

10-09-2011
Bernard van Kreelpoort in Veenendaal. Constructie ontwerp door IBT Veenendaal.

VEENENDAAL - Het project waarin een oud huis omgebouwd wordt naar de 'Bernard van Kreelpoort' is in volle gang. Ook Cobouw schrijft een stukje over deze interessante constructie.

Het oude pand heeft één van de weinige monumentale gevels die straks nog te vinden is tussen de gevels van alle nieuwe winkelpanden. Lees meer in het artikel op de website van Cobouw: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2011/09/08/op-hoge-poten.

Eerste paal voor De Ruyterschool Krimpen

06-09-2011
Feestelijke eerste paal voor Admiraal de Ruyterschool in Krimpen aan den IJssel.

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Op 5 september werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe gebouw van de Admiraal de Ruyterschool in Krimpen aan den IJssel. Deze feestelijke eerste paal werd geslagen door 2 leerlingen en de bestuursvoorzitter van de school.

Milieustraat binnen twee weken gebouwd

05-09-2011
Bouw milieustraat door Modulo Béton. IBT is constructieadviseur van Modulo.

LEERDAM - Modulo Béton is 29 augustus gestart met de bouw van nieuwe milieustraat voor de gemeente Leerdam. Binnen twee weken moet de milieustraat in gebruik genomen zijn.

Deze hoge bouwsnelheid wordt bereikt door te bouwen met modulaire betonelementen. Deze geprefabriceerde betonnen modules worden op de bouwplaats in elkaar gezet. De milieustraat in Leerdam is de eerste in Nederland met verwarming in de hellingen. Dit verhoogt de bruikbaarheid en de veiligheid in de winter.

Eerste paal sportcomplex VV Nieuw-Lekkerland

25-08-2011
Eerste paal sportcomplex VV Nieuw-Lekkerland.

NIEUW-LEKKERLAND – Op woensdag 24 augustus jl. werd de eerste paal voor het nieuwe complex van voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland geslagen. In het gebouw komen kleedruimtes en een kantine.

De officiële handeling werd verricht door wethouder André Hoogendoorn en Rinus van Anrooij, voorzitter van de Lekkerlandse club.

Portiersloge verbouwd naar Tourist Info

03-08-2011
Pand verbouwd tot Tourist Info in Alblasserdam.

ALBLASSERDAM - De voormalige portiersloge van Van der Giessen-de Noord is getransformeerd naar een fraaie ‘Tourist Info’.

De werkzaamheden zijn gestart in maart 2011 en bestonden uit het verhogen van het gebouw met een markant groen dak, gevelrenovatie en een herindeling van de binnenkant. Het huisje, dat de naam Zuiderstek 1 draagt, kreeg een informatiebalie, een kiosk en een klein horecagedeelte dat door Tourist Info Alblasserdam wordt geëxploiteerd.  

Aannemersbedrijf De Kock realiseerde de renovatie. IBT Papendrecht verzorgde de constructie-adviezen.

Bouw strandpaviljoen en dienstengebouw in volle gang

26-07-2011
Strandpaviljoens Hoek van Holland. Constructieberekening door IBT Papendrecht.

HOEK VAN HOLLAND - Aan de Badweg wordt een diensten- en winkelgebouw gerealiseerd. Politie, EHBO-diensten maar ook horeca en detailhandel moeten binnenkort een plek vinden in de twee nieuwe paviljoens.

In opdracht van K&A Houtbouw maakte IBT Papendrecht de gewichts- en stabiliteitsberekening voor beide gebouwen. De gelamineerde houtconstructie is verzorgd door De Groot Vroomshoop.

Naar verwachting zullen de paviljoens het najaar van 2011 gereed zijn.

Derde schaapskooi Ede in gebruik

21-05-2011
Derde schaapskooi Ginkelse Heide Ede. &copy edeseschaapskudden.nl

EDE - Dichtbij de Kreelseweg is de afgelopen maanden aan een nieuwe schaapskooi gebouwd. De kooi biedt ruimte aan ongeveer 300 schapen en is daarmee ongeveer twee keer zo groot als de andere kooien op de Edese heide. Op 20 mei vond de officiële opening plaats.

Hoogste punt bereikt bij nieuwe schaapskooi Ede

07-03-2011
De houtconstructie van de nieuwe (derde) schaapskooi op de Ginkelse Heide in Ede

EDE - Op de Ginkelse Heide bij Ede wordt een derde schaapskooi gebouwd. Vrijdagmiddag 4 maart werd het hoogste punt bereikt.

De schaapskooi, naar oud-Veluws model, wordt gebouwd naast de oude kleine schaapskooi. In de stal is straks ruimte voor driehonderd schapen. Het geheel wordt vrijwel geheel gebouwd met hout afkomstig uit de omliggende bossen.

Torenelement kerk Sliedrecht geplaatst

21-02-2011
Toren GG Sliedrecht, 23 meter lang en 42 ton zwaar, wordt op zijn plaats gehesen

SLIEDRECHT - De Gereformeerde Gemeente van Sliedrecht bouwt een nieuwe kerk. Maandagmiddag 21 februari werd het torenelement van de nieuwe kerk op zijn plaats gehesen.

Het prefab betonnen torenelement weegt ruim 40 ton en is 23 meter lang. Er waren twee kranen (van 200 en 400 ton) nodig om het sluitstuk van de prefab betonconstructie op zijn plaats te krijgen.

Nieuw onderdak voor sportfaciliteiten VV Nieuw-Lekkerland

09-02-2011
Nieuw sportcomplex VV Nieuw-Lekkerland. Constructieadvies door IBT Papendrecht.

NIEUW-LEKKERLAND - VV Nieuw-Lekkerland bouwt een nieuwe tribune met kleedkamers en een sportkantine. In opdracht van Brand BBA | BBA Architecten te Alblasserdam heeft IBT Papendrecht de constructieve adviezen verzorgd voor de nieuwbouw. Binnenkort wordt met de bouw van dit project gestart.

Het bouwwerk krijgt twee lagen. In de onderste laag bevinden zich de kleedruimtes. Daarboven komt op de tweede laag de sportkantine. 

IT-bedrijf Exact op bedrijventerrein Technopolis Delft

21-01-2011
Liftschachten voor gebouw Exact berekend en getekend door IBT Papendrecht.

DELFT – Het nieuwe hoofdkantoor van IT-bedrijf Exact is te vinden op bedrijvenpark Technopolis in Delft. Het moderne pand biedt plaats aan 475 personeelsleden.

IBT ontwierp de 15 meter hoge liftschacht voor de goederenliften. De liften worden geleverd door Astralift uit Bleiswijk.

Ritmeesterkwartier Veenendaal in de publiciteit

20-01-2011
Artist impression Ritmeesterkwartier, herontwikkeling van de Ritmeester fabriek.

VEENENDAAL - De herontwikkelingsplannen voor het Ritmeesterkwartier te Veenendaal staan in de belangstelling. Vandaag is er een interessant artikel gepubliceerd op architectenweb.

Nieuwbouw school Wekerom

10-01-2011
3D-render van de constructie, berekend en getekend door IBT Veenendaal.

WEKEROM - Maandag 10 januari is de bouw van de School met de Bijbel gestart. Het nieuwe schoolgebouw gaat de bestaande twee scholen in Wekerom vervangen. De nieuwe locatie is gelegen aan de Grote Valkse Beek.

Architectenburo Roos & Ros maakte het ontwerp van de school. Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen en een kelder voor de installaties. Door de eenvoudige uitstraling past het goed in de landelijke omgeving.

IBT Veenendaal verzorgde alle constructieve berekeningen en tekeningen van dit schoolgebouw.

HHG Barneveld opent nieuw kerkgebouw

05-01-2011
Nieuw kerkgebouw HHG Barneveld. Constructieadviezen door IBT Veenendaal.

BARNEVELD - De Hersteld Hervormde Gemeente Barneveld heeft vandaag een nieuw kerkgebouw aan de Valkseweg in Barneveld in gebruik genomen. De Pnielkerk heeft een grote kerkzaal voor 700 mensen en diverse kleinere zalen.

In de kerkzaal is op de begane grond plaats voor 550 bezoekers, op de galerij kunnen nog eens 150 mensen een plaats innemen. Enkele kleinere zalen kunnen bij de grote zaal getrokken worden.

Vloer bezoekerscentrum Woudagemaal Lemmer gestort

28-10-2010
OP-deck vloer gestort bij Woudagemaal in Lemmer.

LEMMER - Onlangs is de OP-deck vloer voor het nieuwe bezoekerscentrum Woudagemaal te Lemmer gestort. Deze OP-deck vloer kan zonder stempels met een vrije overspanning van 6 meter afgestort worden.

Het Woudagemaal is in 2001 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst en krijgt met het nieuwe bezoekerscentrum een representatieve ontvangstruimte voor de 25.000 bezoekers per jaar.

Eerste betonstort pijlerbalk Westrandweg Amsterdam

19-10-2010
Betonstort brugpijler Westrandweg Amsterdam. Detailberekening bekisting door IBT
19.10.10 22:55

 

AMSTERDAM - Op dinsdag 19 oktober is het eerste beton voor de pijlerbalk van de Westrandweg succesvol gestort!

In opdracht van Bouwcombinatie Westpoort vof heeft IBT Veenendaal de complete detail engineering verzorgd van de bekistingsconstructie van de brugpijlers.

De Westrandweg is een nieuw gedeelte snelweg tussen knooppunt Raasdorp en de 2e Coentunnel, alles bedoeld om de noordelijke Randstad beter bereikbaar te maken.

Heropening AH Bennekom na verbouwing

10-10-2010
AH Bennekom bleef open tijdens ingrijpende verbouwing. IBT dacht inventief mee.

BENNEKOM - Albert Heijn Bennekom heeft de winkel uitgebreid door een naastgelegen pand bij het oude pand te trekken. Tijdens de verbouwing bleef de winkel geopend.

De winkel van AH Bennekom is vergroot door de muur tussen het oude pand en het naastgelegen winkelpand te verwijderen. De benodigde vervangende staalconstructie om de appartementen boven de winkel te dragen werd geheel berekend door IBT. Ook verzorgde IBT de berekening van de constructie voor de aanbouw aan de achterzijde en de aanpassingen aan de bestaande fundering.

Start heiwerkzaamheden PPC Wijk bij Duurstede

22-09-2010
Eerste paal voor PPC Wijk bij Duurstede.

WIJK BIJ DUURSTEDE - Op woensdag 22 september is de eerste van 665 palen geslagen voor de uitbreiding van PPC (Profielen en Plinten Centrale).

Door toename van de activiteiten is het bedrijf uit Wijk bij Duurstede toe aan uitbreiding. Het bouwplan voor PPC is ontwikkelt door Bronsvoort Blaak Architecten te Amerongen. IBT Veenendaal berekent en tekent de complete constructie van dit bouwplan. In totaal gaat het om een uitbreiding van ca. 5.500 m2.

Start bouw kantoor Agro Business Park

18-06-2010
Kantoor op Agro Business Park te Wageningen, 3D-tekening constructie door IBT

WAGENINGEN - In Wageningen is gestart met de bouw van het Agro Business Park kantoor. Met het aanbrengen van de eerste mortelschroefpalen (voor de fundering) werd de uitvoering van de bouwplannen officieel in gang gezet.

In opdracht van Korteweg en Co. en naar ontwerp van Struik & Partners te Woudrichem heeft IBT Veenendaal als hoofdconstructeur de constructie van dit nieuwe kantoorpand berekend en getekend.

Het kantoorgebouw van ca. 1000 m2 in drie bouwlagen is opgebouwd als staalconstructie met kanaalplaatvloeren.

Nieuw kerkgebouw Scherpenzeel

01-06-2010
Tekening van de constructie door ingenieursbureau IBT Veenendaal.

SCHERPENZEEL - De Gereformeerde Gemeente van Scherpenzeel laat een nieuw kerkgebouw bouwen. Het gebouw omvat een grote kerkzaal, 8 kleinere zalen en een fietskelder.

De kerkzaal krijgt 1.562 zitplaatsen. Daarnaast worden er 8 zalen gerealiseerd met een vloeroppervlakte van 1.200m2. Onder deze zalen komt een kelder met ruimte voor ongeveer 500 fietsen.

Eerste paal gemeentewerf Hardinxveld-Giessendam

28-05-2010
Een houten paal wordt met een ouderwetse heistelling in de grond geslagen.

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Afgelopen donderdag 27 mei werd de bouw van de nieuwe gemeentewerkplaats officieel gestart. Wethouder Theo Boerman en 7 medewerkers sloegen de symbolische eerste paal de grond in.

De oude werkplaats voldeed al lang niet meer aan de behoeften en voorschriften. Al twintig jaar werd er gesproken over een nieuw onderkomen van de gemeentelijke buitendienst. Met het heien van een eerste houten paal door een ouderwetse heistelling krijgen de plannen eindelijk vorm.

Liftschacht kledingwinkel The Sting

16-04-2010
Liftschacht voor winkelgebouw kledingwinkel The Sting Eindhoven.

EINDHOVEN – Kledingwinkel “The Sting” heeft een geheel vernieuwde winkel in Eindhoven in gebruik genomen. De oppervlakte van de winkelvloer steeg met 1400m2 naar 2000m2.

De winkel breidde uit op de eerste verdieping van winkelblok de Admirant. Die eerste verdieping is bereikbaar met roltrappen en een lift. De vrijstaande, 10 meter hoge liftschacht berekende IBT Papendrecht in opdracht van Buyk Constructies. De lift is geleverd door Schindler Liften.

Architectuurprijs voor ontwerp VMBO-school

13-04-2010
Architectuurprijs naar Panta Rhei, een ontwerp van Snelder Architecten.

HILVERSUM - Het nieuwe schoolgebouw voor VMBO Panta Rhei te Amstelveen is de winnaar van BNA Gebouw van het Jaar 2010, Regio Noordwest/Centrum. Het gebouw, een ontwerp van Snelder Architecten, is volgens de jury een voorbeeldig passend gebouw met veel karakter en een buitengewoon optimistische uitstraling. Daarmee levert het een belangrijke bijdrage aan het welzijn en welbevinden van een kwetsbare doelgroep middelbare scholieren op VMBO-niveau.

IBT feliciteert Snelder met deze prachtige waardering van hun ontwerp! Uit het jury-rapport:

Kantoor Parc Vendelier in gebruik

12-03-2010

VEENENDAAL - Het eerste bedrijf heeft zijn intrek genomen in de gebouwen van kantoorproject Parc Vendelier. Notariskantoor OLENZ neemt zijn intrek in de zuidelijke 'toren' van drie kantoortorens.

Met de verhuizing veranderd ook de naam van Oude Luttikhuis & Zwaan notarissen in Olenz notarissen. Met de nieuwe huisvesting is gekozen voor een strategische locatie en ruimte voor groei.

Start bouwplan Weversweg te Hulshorst

12-02-2010
Starthandeling: symbolische eerste schep grond.

HULSHORST - Aan de Weversweg moeten 55 woningen gebouwd gaan worden. Met het verplaatsen van een symbolische eerste schep grond werd het startsein voor de bouw gegeven.

Verbouw Medifit heropend

22-01-2010
Uitbreiding Medifit Nieuw-Lekkerland.

NIEUW-LEKKERLAND – Fitness studio Medifit opent een forse uitbreiding op 22 januari 2010. Na een verbouwingsperiode van ruim drie maanden heeft het bedrijf de beschikking over een nieuwe dakopbouw om haar diensten uit te breiden.

Schoolwoningconcept in Veenendaal

11-12-2009

VEENENDAAL – Driehonderd kinderen van CBS De Burcht en OBS Het Mozaïek zijn dit schooljaar begonnen in de nieuwe ‘schoolwoningen’. Vandaag nam wethouder Bert van den Bos het nieuwe schoolgebouw aan de Mispel officieel in gebruik. Kinderen lieten ballonnen op. De buurtbewoners konden een kijkje nemen in de school.

Rioolgemaal Hilversum breidt uit

05-11-2009
Tekening van het rioolgemaal door ingenieursbureau IBT.

HILVERSUM - Rioolgemaal Laapersveld-Noord in Hilversum wordt verbouwd om de capaciteit te vergroten. In opdracht van en in samenwerking met Snelder Architecten geeft IBT constructieadviezen voor de uitbreiding. Na de verbouwing zal een nieuwe installatie bijgeplaatst worden en zal er meer werkruimte beschikbaar zijn. Op dit moment is het project aanbestedingsgereed.

Uitbreiding voor marktleider tractorsystemen

19-10-2009
Eerste paal voor bouw bedrijfshal Zuidberg Ens, constructieadvies door IBT.

ENS - Zuidberg frontline systems bouwt een nieuwe bedrijfshal met 4.500m2 vloeroppervlak. IBT Veenendaal gaf de nodige constructieadviezen. Maandag 19 oktober werd de eerste van 884 palen de grond ingeslagen.

Zuidberg heeft een leidende positie in de wereldmarkt van fronthefsystemen voor tractoren. De nieuwe hal zal gebruikt gaan worden voor opslag en voor productie van onderdelen die tot nu toe werden uitbesteed.

Nieuw kerkgebouw in Barneveld

02-10-2009
Door IBT ontworpen constructie van de Hersteld Hervormde Gemeente te Barneveld.

BARNEVELD - De Hersteld Hervormde Gemeente Barneveld bouwt aan de Valkseweg in Barneveld een nieuwe kerk. Inmiddels is de hele constructie gerealiseerd en zijn de contouren van het nieuwe gebouw goed zichtbaar.

Restauratiemethode voor aangetaste balkkop

29-09-2009
Belastingsproef om te onderzoeken bij welke kracht de verbinding bezwijkt.

AMEIDE - Repstone te Ameide ontwikkelt een methode om aangetaste houten balkkoppen te restaureren. Het bedrijf is gespecialiseerd in reparatie en injectie. 29 september jongstleden is een serie belastingsproeven uitgevoerd op houtstukken met ingelijmde wapeningsstaven van glasvezel. De voorlopige resultaten zien er veelbelovend uit.

Mijlpaal bouw VMBO school Amstelveen

18-09-2009
Eerste paal voor bovenbouw (deel B) van het bouwplan voor VMBO school Panta Rhei

AMSTELVEEN – Scholengemeenschap Panta Rhei in Amstelveen heeft een stap gezet in de nieuwbouw van de school. Deel A voor de onderbouw van het VMBO, de eerste twee klassen, werd op 18 september geopend. Tegelijk werd de eerste paal geslagen voor de bovenbouw, de tweede en derde klas. Hiermee is de bouw van deel B officieel gestart.

Hoofddraagconstructie Brouwerspoort voltooid

11-09-2009
Door IBT ontworpen deel van de constructie van Brouwerspoort Veenendaal.

VEENENDAAL - De hele hoofddraagconstructie van alle panden binnen Brouwerspoort is gereed. Dit betekend dat het werk van IBT in principe volledig is uitgevoerd.

Aan de buitenafwerking van Jacquard (voorheen Blok Noord) en Cultuurhuis (voorheen cultuurcluster) wordt nog hard gewerkt. Het hele project nadert zijn voltooiing.

Grote verbouwing basisschool Nieuwegein

04-09-2009
3D-tekening van basisschool De Evenaar te Nieuwegein.

NIEUWEGEIN - Speciale school voor basisonderwijs (SBO) De Evenaar gaat zijn beide locaties samenvoegen. Hiervoor wordt locatie Noord grondig aangepakt. De bestaande bouwlaag wordt volledig gerenoveerd. Daarbovenop komt een nieuwe verdieping.

Zwartewaterland opent veiligheidscentrum

15-06-2009
Opening veiligheidshuis Zwartewaterland

ZWARTSLUIS- Met het onthullen van de logo's is vanmiddag door burgemeester Hofland het Veiligheidshuis aan de Zomerdijk te Zwartsluis geopend.

Brouwerspoort open voor publiek op Dag van de Bouw

03-06-2009
Bouwproject Brouwerspoort in Veenendaal vanuit de lucht.

VEENENDAAL - In Veenendaal kunt u er niet langs zonder het te zien: de bouwput van Centrumplan Brouwerspoort. Bent u ook benieuwd wat er nu eigenlijk gebeurd op deze bouwplaats en hoe Brouwerspoort er over een poosje uitziet? Zaterdag 6 juni, de Dag van de Bouw, is het project open voor belangstellenden.

Parc Vendelier open tijdens Dag van de Bouw

03-06-2009
Bouwplaats Parc Vendelier open voor publiek op Dag van de Bouw, 6 juni 2009.

VEENENDAAL - De drie kantoorvilla’s van Parc Vendelier vormen dé blikvanger langs de Rondweg-West, als je Veenendaal binnenkomt vanaf de A12. Wat je niet ziet is hoe dit project tot stand komt. Wat gebeurt er achter de schermen? Wat voeren de mannen in de bouw allemaal uit?

Eerste paal voor Noordpark te Alblasserdam

25-05-2009
Eerste paal bedrijfsgebouw op bedrijventerrein Polder Nieuwland te Alblasserdam

ALBLASSERDAM - De bouw van het bedrijfsverzamelgebouw Noordpark op het bedrijventerrein Polder Nieuwland in Alblasserdam is gestart. Op 25 mei werd door Wethouder Veerman van gemeente Alblasserdam de eerste officiële paal geslagen.

De eerste technische paal werd al op 19 mei geheid. Het bedrijfsverzamelgebouw Noordpark telt een 18-tal units die in grootte variëren. Het ontwerp is van Architectenburo Bongers te Oud-Ablas.

Start bouw 100 woningen in Zevenaar

15-05-2009
Feestelijke start bouw van buurtschap De Tol Zevenaar. IBT is hoofdconstructeur.

ZEVENAAR - Op 15 mei 2009 is door middel van een feestelijke handeling officieel de bouw gestart van het nieuwbouwproject 100 woningen in plan De Tol te Zevenaar.

Het woningbouwproject bestaat uit een 100-tal woningen, verdeeld over twee-onder-een-kapwoningen, rijtjeswoningen en appartementen. FARO architecten verzorgde het ontwerp en in opdracht van OTK Projecten treedt IBT Veenendaal op als hoofdconstructeur.

Start bouw CNS De Triangel te Lunteren

11-05-2009
Start bouw van CNS De Triangel Lunteren door burgemeester en oudste leerling.

LUNTEREN - De verbouwing van CNS De Triangel in Lunteren is maandag 11 mei officieel gestart. Burgemeester van Ede, Cees van der Knaap legde samen met de oudste leerling van de Lunterse basisschool een vloerplaat.

Aan de Kerkhoflaan in Lunteren verrijst een eigentijds nieuw schoolgebouw. De nieuwbouw is niet alleen afgestemd op de laatste onderwijseisen, maar biedt daarnaast ook onderdak aan kinderdagverblijf De Blauwe Das.

Eerste paal MFC te Geffen

13-03-2009

SLIEDRECHT - Na lange periode van voorbereiding is de bouw van het multifuncitoneel centrum van Geffen gestart. Op vrijdag 13 maart 2009 boorde wethouder Rini van de Ven op de bouwplaats in het Geffense centrum de eerste van 350 betonpalen.

Het MFC is opgebouwd uit een centraal gedeelte met in een stervorm een viertal vleugels. In het MFC worden onder meer twee basisscholen gehuisvest. Het gebouw moet begin 2010 klaar zijn.

Hoogste punt kantoor Hofman Sliedrecht

05-03-2009
Hoogste punt kantoor Hofman Sliedrecht. Staalconstructie is berekend door IBT.

SLIEDRECHT - Over bestaande kantoor wordt nieuw kantoor gebouwd

Hofman Sliedrecht breidt haar kantoorpand uit met zo'n vijfhonderd vierkante meter. De kolommen van de staalconstructie, die in totaal honderd ton weegt, zijn inmiddels geplaatst. Hiermee bereikte de nieuwbouw van Hofman op donderdag 5 maart het hoogste punt.

Ook deze staalconstructie is door IBT berekend. Op 11 maart haalde deze bijzondere uitbreiding de Cobouw onder de toepasselijke titel: "Brugkantoor voor bruggenbouwer".

Centrumplan Brouwerspoort in Cobouw

03-03-2009
Oude gevel opgevangen door staalconstructie

VEENENDAAL - Samenspel tussen techniek en politiek: met kunst- en vliegwerk wordt laatste stukje industrieel erfgoed in Veenendaal bewaard.

Alleen de monumentale gevel van de voormalige Hollandia Wolfabriek staat nog overeind met behulp van een speciaal hiervoor geconstrueerde staalconstructie op een eigen fundering. Achter deze gevel komt verrijst een nieuw kantoorpand (met een parkeergarage) en het cultuurcluster, waarin o.a. de bibliotheek een plaats krijgt.

Eerste paal kantoren Parc Vendelier

06-02-2009

Wethouder Sanders van gemeente Veenendaal boort eerste paal
Na een periode van voorbereiding kon de eerste mortelschroefpaal de grond in. Dat gebeurde in aanwezigheid van Oude Luttikhuis & Zwaan notarissen, de kopers van het eerste kantoorgebouw. Op de locatie aan de Rondweg-West komt in totaal bijna vijfduizend vierkante meter kantoorruimte, verdeeld over drie kantoortorens van vier en vijf verdiepingen. Voor dit project berekende en tekende IBT Veenendaal alle constructies.
 

Eerste paal NH basisschool Driebruggen

06-11-2008
Nederlands Hervormde Basisschool in Driebruggen. Constructieadviezen door IBT.

DRIEBRUGGEN - Wethouder C. Schrier sloeg op donderdag 6 november jl. de feestelijke eerste paal voor de nieuwbouw van een Nederlands Hervormde Basisschool in Driebruggen.
Het nieuwe schoolgebouw zal plaats bieden aan zeven groepen. Opdrachtgever Educatis heeft in samenwerking met de gemeente gekozen voor een duurzaam ontwerp. Het plan is ontworpen door Arcom ProjectTeam B.V. uit Veenendaal. IBT Veenendaal berekende en tekende alle constructies voor dit project!

Open huis IBT Veenendaal

19-09-2008

VEENENDAAL - Vrijdag 19 september heeft IBT Veenendaal haar open huis gehouden voor alle relaties en bekenden. Er was sprake van een enorme belangstelling! Een goede gelegenheid om onze opdrachtgevers en andere bouwteampartners eens persoonlijk te ontmoeten!
De giftenactie bij ons open huis heeft het mooie bedrag van € 2.650,-- opgebracht. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe vakschool in Colombia (via Woord en Daad Regio-ondernemers Ede/Veenendaal).

Strandpaviljoen Spiegelzee in Katwijk geopend

18-07-2008

KATWIJK AAN ZEE - Op vrijdagochtend 18 juli 2008 is op het strand van Katwijk paviljoen Spiegelzee geopend. De heer Bert Keijts, Directeur Generaal van Rijkswaterstaat, verrichte de opening samen met een legertje Romeinse basisschoolleerlingen.

Vrijdag 11 juli: nieuwe website online!

11-07-2008

Afsluiting van een periode van vernieuwing
Met het vernieuwen van onze website, waar we best trots op zijn, wordt een periode van vernieuwing bij IBT Veenendaal en IBT Papendrecht afgesloten. Eind juni hebben wij een nieuw logo en is onze nieuwe huisstijl gepresenteerd. IBT Veenendaal heeft haar nieuwe kantoor in gebruik genomen en IBT Papendrecht werkt vanuit een sterk uitgebreid kantoor. Wij zijn klaar voor de toekomst!

IBT Papendrecht vergroot kantoor

30-06-2008

PAPENDRECHT - Sinds 1 mei 2008 heeft IBT Papendrecht de beschikking over extra kantoorruimte. Nadat in de loop van de jaren het aantal medewerkers groeide is gezocht naar andere kantoorruimte. Toen de mogelijkheid zich voordeed de naastgelegen ruimte als kantoor in te richten, was de keuze snel gemaakt: we blijven in Papendrecht aan de Brederodelaan.

IBT Veenendaal verhuist naar De Generaal

27-06-2008
De Generaal, kantoorgebouw waarin ingenieursbureau IBT Veenendaal gevestigd is.

VEENENDAAL - Ingenieursburo voor BouwTechniek Veenendaal BV (IBT) gaat 27 juni verhuizen naar het nieuwe kantoorgebouw De Generaal op bedrijventerrein Het Vizier. Door groei van het ingenieursburo is extra kantoorruimte nodig.

Vrijdag 27 juni 2008 verhuist IBT naar een nieuw kantoorgebouw De Generaal, gelegen aan de Citadel te Veenendaal.

IBT presenteert nieuwe huisstijl

23-06-2008

Door middel van een brief aan alle relaties introduceert IBT haar nieuwe huisstijl. In de brief wordt het nieuwe logo uitgelegd: