Historie

IBT is in 1968 opgericht door ir. H.W. (Harry) Sombekke. In dat jaar vestigde de heer Sombekke zich met zijn gelijknamig ingenieursburo in zijn woonplaats Hengelo (O). Het kleinschalige kantoor werkte voor veel plaatselijk en regionale architectenburo's en aannemers. Met name in de woningbouw (zowel nieuwbouw als uitbreiding) en in de kleinschalige utiliteitsbouw werden constructie-adviezen gegeven.

In 1986 werd het buro verplaatst naar Veenendaal. De heer ing. K. (Karel) Beijer werkte inmiddels al enige tijd binnen het buro en trad in datzelfde jaar toe tot de directie. Vanaf dat moment groeide Ingenieursburo Sombekke & Beijer langzaam uit.

In de periode 1997 tot en met 2002 opereerde het ingenieursburo onder de naam Ingenieursburo voor Bouwtechniek Beijer & van 't Land b.v. Om aan een  regelmatige wisseling van de naam een einde te maken werd in het jaar 2002 gekozen voor de algemene naam IBT Ingenieursburo voor Bouwtechniek. In de loop der jaren groeide het buro in Veenendaal uit tot ca. 18 collega's.

In 2003 werd Soeters Bouwtechniek in Papendrecht overgenomen. Dit ingenieursburo is in 1975 opgericht door de heer ir. J. (Jan) Soeters. In de jaren na de overname groeide ook dit kantoor.

Met de groei van het buro groeide ook de aard en omvang van de projecten en nam de specialisatie toe. Met een enthousiast team van constructeurs en tekenaars zijn we in staat om kleine en grote projecten tot een goed einde te brengen.